MILLIÁRDOS SZÁMHÁBORÚ

Még javában tart a számháború az önkormányzatok jövő évi támogatási összegéről a települési szövetségek, a Belügyminisztérium (BM) és a Pénzügyminisztérium (PM) között. Valószínűnek látszik, hogy az átengedett személyi jövedelemadó aránya az idei 38 százalékról 40 százalékra nő. Ezen belül 20-20 százalékra rúg a helyben maradó rész és a lakosságszámhoz kötött hányad, vagyis az idei esztendőhöz [...]

Még javában tart a számháború az önkormányzatok jövő évi támogatási összegéről a települési szövetségek, a Belügyminisztérium (BM) és a Pénzügyminisztérium (PM) között. Valószínűnek látszik, hogy az átengedett személyi jövedelemadó aránya az idei 38 százalékról 40 százalékra nő. Ezen belül 20-20 százalékra rúg a helyben maradó rész és a lakosságszámhoz kötött hányad, vagyis az idei esztendőhöz képest az előbbi aránya csökken, az utóbbié pedig emelkedik.

A legélesebb vita az állami támogatások és hozzájárulások körül bontakozott ki: a PM 397, a BM 442, az Önkormányzatok Szövetségének Tanácsa pedig 457 milliárd forintot javasol.

Címkék: Hetilap: Gazdaság