TELEFONKÖNYV CD-N IS – Jövendölések

Néhány hónapos csúszással június 16-án kezdte szétosztani új telefonkönyvét a Matáv Rt. a fővárosiaknak. Az osztrák nyomdából folyamatosan szállítják a köteteket, 62 postahivatalba. Az összesen 780 ezer könyvpárból az első héten már félmillió megérkezett.

A meglehetősen későn forgalomba került telefonkönyv ezúttal előrefutott az időben: nemcsak az élő számokat tartalmazza, hanem a rohamléptű fejlesztések miatt várható idei változásokat is. A könyv elején minden eddiginél gazdagabb tájékoztatást kapnak a felhasználók. A külcsínyre is tetszetős két kötetben azonban sok a hiba. Előfordulnak pontatlan címmegjelölések, s jócskán bekerültek olyan számok is, amelyek már nem léteznek. Kolláth Gábor osztályvezető szerint a Matáv tudakozói szolgálatánál naponta frissítik az adatállományt, ezért a telefonkönyvbe csúszott sajnálatos tévedéseket egy hívással rövid úton korrigálni lehet. A cég nevében az osztályvezető az előfizetőket arra buzdítja, hogy jelezzék a hibákat és persze minél előbb a saját magukat érintő bármilyen jellegű változásokat.

A Matáv illetékesétől megtudtuk azt is, hogy – a TeleData Kft. közreműködésével – az idén már CD-n is kapható a budapesti telefon- és címlista. Jóllehet, a lemez ára borsos (15 ezer forint), a Matáv hatszáz nagy közületi előfizetőjének kétharmada mégis igényelte azt.