FELE KÜLFÖLDI KÉZBEN

Magyarországon 12 cég foglalkozik növényvédő szerek gyártásával. A hazai termelők és szállítók 95 százalékát összefogó Növényvédőszer- és Intermedieripari Szakmai Szövetség adatai szerint a múlt évi 15,7 milliárd forint értékű hazai termelésből 1 milliárd forinton felüli termelési értéket – sorrendben – a Chinoin Rt., a Nitrokémia Rt., az Alkagro-Alkaloida, a Chemol-ÉVM, a RPAB Kft. és a [...]

Magyarországon 12 cég foglalkozik növényvédő szerek gyártásával. A hazai termelők és szállítók 95 százalékát összefogó Növényvédőszer- és Intermedieripari Szakmai Szövetség adatai szerint a múlt évi 15,7 milliárd forint értékű hazai termelésből 1 milliárd forinton felüli termelési értéket – sorrendben – a Chinoin Rt., a Nitrokémia Rt., az Alkagro-Alkaloida, a Chemol-ÉVM, a RPAB Kft. és a Budapesti Vegyiművek Rt. ért el. A privatizáció nyomán ma már a hazai termelőkapacitások közel fele külföldi érdekeltség tulajdona.

Az egyik legnagyobb hazai termelő, az Észak-magyarországi Vegyiművek a felszámolás során gyakorlatilag leépült, a többi gyártó működését pedig a forgóeszközhiány nehezíti.

Címkék: Hetilap: Gazdaság