KIÚT

A magyar szövőgyárak közül elsőként a győri Pannon-Flax Rt. teljesítette az ISO 9001-es nemzetközi minősítési szabvány követelményeit. A többségi magyar magántulajdonban lévő cég tavaly november elsején vásárolta meg a Lőrinci Fonodát, ahol májustól ugyancsak megkezdődik a gyártás minősítési folyamata. A Pamutfonóipari Vállalat egykori jeles gyáregységében az elmúlt 5-6 évben teljes kilátástalanságban dolgoztak az emberek. A [...]

A magyar szövőgyárak közül elsőként a győri Pannon-Flax Rt. teljesítette az ISO 9001-es nemzetközi minősítési szabvány követelményeit. A többségi magyar magántulajdonban lévő cég tavaly november elsején vásárolta meg a Lőrinci Fonodát, ahol májustól ugyancsak megkezdődik a gyártás minősítési folyamata. A Pamutfonóipari Vállalat egykori jeles gyáregységében az elmúlt 5-6 évben teljes kilátástalanságban dolgoztak az emberek.

A kilencvenes években még négyszázan voltak, ma 174-en; a korábbi 4000 helyett tavaly 650 tonnányi terméket állítottak elő. A tervek szerint az idén legalább 1000 tonnára futhat fel a termelés. S mivel az új gazda piacokat is hozott, megindulhatnak a beruházások. Buri Istvánné, a lőrinci igazgató azonban az emberek oktatását, a minőségi munka fejlesztését tartja a legfontosabbnak.

Címkék: Hetilap: Gazdaság