TISZTÚJÍTÁS A MABISZ-NÁL – Piacvezetők előnyben

Lapunk megjelenésével egy időben tartja közgyűlését a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A tagbiztosítók várhatóan gyökeresen átalakítják a jelenlegi vezetési rendszert, hogy a szervezet hatékonyabban képviselhesse a biztosítási ágazat érdekeit.

A Mabisz közgyűlésen in formációnk szerint olyan javaslat kerül a szervezet tagjai elé, amely szakít az eddig működő elnöki-főtitkári rendszerrel. A közgyűlés (amelyen mind a 16 tagbiztosítónak egy szavazata van) egy öt tagból álló ügyvezető elnökséget választ, akik rotációs rendszerben, névsor szerint töltenék be az elnöki tisztet. Amennyiben ez a javaslat “átmegy” a szavazáson, ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel távozik posztjáról Kepecs Gábor, a Mabisz jelenlegi elnöke. Új elem, hogy az elnöki mellett két alelnöki posztot is létrehoznak, amelyet a mindenkori piacvezető élet- és nem-életbiztosító társaságok képviselői töltenek be.

Az ügyvezető elnökség tagjait a közgyűlésen választják meg. Az előzetes latolgatások szerint a leginkább esélyes az elnökségbe kerülésre a két “nagy” társaság vezérigazgatója, Patai Mihály (Hungária Biztosító) és Kepecs Gábor (ÁB-Aegon). Ugyancsak sokan szeretnék a tagok közül az elnökségben látni Pálvölgyi Mátyást (Providencia Biztosító), Bordás Györgyöt (Nationale-Nederlanden) és Csurgó Ottót (Colonia Biztosító).

Címkék: Hetilap: Röviden