CÉLKERESZTBEN

A Polgári Bank befektetéseinek kapcsán elsősorban a kockázati tőkebefektetésekre szakosodott Citizen Rt. áll a támadások kereszttüzében. Az 1994-ben 1,5 milliárd forintos alaptőkével alakult társaság részvényeinek jegyzéséhez a PB 1,3 milliárd forintnyi hitelt nyújtott. A társaság portfóliójában mintegy 450 millió forint készpénz mellett többek közt például egy kiemelt Porsche Hungária-dealer (a Citicar Autocentrum), a Kemikál Rt. [...]

A Polgári Bank befektetéseinek kapcsán elsősorban a kockázati tőkebefektetésekre szakosodott Citizen Rt. áll a támadások kereszttüzében. Az 1994-ben 1,5 milliárd forintos alaptőkével alakult társaság részvényeinek jegyzéséhez a PB 1,3 milliárd forintnyi hitelt nyújtott.

A társaság portfóliójában mintegy 450 millió forint készpénz mellett többek közt például egy kiemelt Porsche Hungária-dealer (a Citicar Autocentrum), a Kemikál Rt. építés-vegyipari társaság, a Kisalföld Mezőgazdasági Rt. és egy balatoni üdülőt kezelő cég (a Part Club Kft.) található. A portfólióban szereplő vállalatok információink szerint összesen 1,7 milliárd forintot “érnek”, és a Kemikál Rt. kivételével nyereségesen működnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Citizen eddigi tevékenysége során 200 millió forint eredményt halmozott fel, ami – az 1,3 milliárd forint bekerülési költséget tekintve – a Polgári Bank számára mintegy 400 millió forint el nem számolt eredményt jelent.

Címkék: Hetilap: Röviden