WESTEL sarok – A Westel 0660 a legelérhetőbb mobilszolgáltatás

A Westel Rádiótelefon Kft. a koncessziós szerződésében vállalt alapkötelezettségeinek gyakorlatilag már 1993-ra eleget tett, vagyis elérhetővé tette a 450 Mhz-es szolgáltatást az egész ország területén. Ebben az évben azonban a vállalat nem csak területi lefedettség szempontjából, hanem a telefon használatának gazdaságossága alapján is az első helyen áll. KHVM rendelet értelmében a mobilszolgáltatók díjaikat 1997. január [...]

A Westel Rádiótelefon Kft. a koncessziós szerződésében vállalt alapkötelezettségeinek gyakorlatilag már 1993-ra eleget tett, vagyis elérhetővé tette a 450 Mhz-es szolgáltatást az egész ország területén. Ebben az évben azonban a vállalat nem csak területi lefedettség szempontjából, hanem a telefon használatának gazdaságossága alapján is az első helyen áll. KHVM rendelet értelmében a mobilszolgáltatók díjaikat 1997. január 1-jétől maximum 23,3 százalékkal emelhették. A Westel Kft., amint az előző években, úgy most sem használta ki teljesen ezt a lehetőséget. A díjváltozás mértéke átlagosan 11 százalék volt, vagyis a szolgáltatási díjak emelése jóval a megengedett alatt maradt. A tarifastruktúrát úgy alakították ki, hogy az eddiginél is több kedvezményt nyújthassanak ügyfeleiknek. Az elmúlt év végén bevezették a kettős előfizetői díjcsomagot, mely lehetőséget nyújt arra, hogy egy 15 W-os készülék, és mellé másodikként vásárolt mobiltelefon párhuzamos használata esetén csak egy díjcsomagot kell havonta fizetni. A hangposta-szolgáltatásban ingyenessé vált az alapdíjcsomag és kedvezőbbek lettek a hangposta-üzenetek meghallgatásának percdíjai is.

Mindezek figyelembevételével méltán gondolja a vállalat vezetése, hogy meglévő és elégedett előfizetői táborát ebben az évben is növelni fogja. Ennek érdekében már az elmúlt években is lehetővé tették ügyfeleik számára a kamatmentes részletre történő készülékvásárlást, valamint a mobilszolgáltatók között egyedülálló készülékcsere lehetőségét. A felhasználók a meglévő korábbi készüléküket egy modernebb, korszerűbb típusra cserélhetik. A cserét megkönnyíti, hogy a két telefon értéke közötti különbözetet is kiegyenlíthetik a már említett kamatmentes részletek formájában. A választék bővítése érdekében az elmúlt év során négy új készüléktípust vezettek be, melyek mind kisméretű, kézi telefonok. A készülékek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az NMT gyártók fejlesztéseikkel elérték, hogy a 450-es készülékek mérete, megjelenése, súlya összemérhető a más rendszerű telefonokéval.

A Westel Rádiótelefon Kft. magas színvonalú tevékenységére garancia, hogy néhány héttel ezelőtt elnyerte az ISO 9001 nemzetközi szabvány szerinti tanúsítványt.