Új műholdas üzleti adatszolgáltató: – A REUTERS INVESTOR

A héten dobja piacra legújabb, az eddigiektől több szempontból is alapvetően különböző termékét a Reuters Magyarország Kft., az üzleti információszolgáltatás hazai piacán nyolcvanszázalékos részesedéssel rendelkező piacvezető cég. A Reuters Investor névre keresztelt, kétféle változatban kapható szolgáltatáscsomag a kis- és középvállalkozások, a hazai piacra koncentráló pénzügyi vállalkozások, nem utolsósorban pedig a tehetősebb magánbefektetők információval való folyamatos [...]

A héten dobja piacra legújabb, az eddigiektől több szempontból is alapvetően különböző termékét a Reuters Magyarország Kft., az üzleti információszolgáltatás hazai piacán nyolcvanszázalékos részesedéssel rendelkező piacvezető cég. A Reuters Investor névre keresztelt, kétféle változatban kapható szolgáltatáscsomag a kis- és középvállalkozások, a hazai piacra koncentráló pénzügyi vállalkozások, nem utolsósorban pedig a tehetősebb magánbefektetők információval való folyamatos ellátását célozza. A napi huszonnégy órás hírszolgáltatás közvetítő csatornája ezúttal nem a Reuters – és más információforrások – esetében eddig megszokott telefonhálózat, hanem a műholdról sugárzott Duna TV teletext-adása. Ezen keresztül jutnak el ugyanis az adatok a megrendelőkhöz, akik egy Windows-alapú felhasználói szoftver – valamint egy dekóder – segítségével vehetik igénybe a Reuters Investor szolgáltatásait. A telefonszámlán tehát máris spórolni lehet, a szolgáltatáshoz való hozzáférési lehetőség szempontjából pedig az ország “százszázalékosan lefedett”.

Az elérhető információk köre a magyar, illetve a nemzetközi deviza- és pénzpiac híreit, a Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Árutőzsde valós idejű – és történeti – adatait, a nemzetközi tőzsdei index-értékeket, az MTI és a Reuters híreit foglalja magában. A világ több mint száz Reuter-irodájából származó angol nyelvű hírektől eltekintve valamennyi információ magyar nyelvű, feldolgozására pedig grafikus és táblázatos formában is van mód.

Mint azt Mitya New, a Reuters Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozza, cége a professzionális pénzügyi információfelhasználók – a kereskedelmi bankok és a nagyobb brókercégek – meghódítása után a magyar gazdasági élet egy újabb szeletét igyekszik bekapcsolni a világ legnagyobb kommunikációs hálózatába. A hazai – és a regionális – piacra koncentráló cégeknek, pénzügyi vállalkozásoknak szánt információszolgáltatás piacán a Reuters versenyelőnye a már említett technikai újítás mellett az elsődleges forgalmazói körben megvásárolható állampapírok, valamint a külföldi piacokon szereplő magyar részvények árfolyam-alakulásának folyamatos nyomon követésén alapszik elsősorban. A magyar megrendelők információ-igényéhez igazított, a hazai piaci hírekkel folyamatosan aktualizált adatszolgáltatás igénybevétele ugyanakkor a kevésbé tehetős felhasználóknak sem jelent majd elviselhetetlen érvágást.

Címkék: Hetilap: Röviden