ÖNKÉNTES KÖRNYEZETVÉDELEM

A Magyar Vegyipari Szövetség tagvállalatai környezetkímélő önkéntes nemzetközi programokban is részt vesznek. Ilyen például a “Responsible care” (Felelős gondoskodás) nemzetközi vegyipari program. Ennek keretében a részt vevő vegyipari társaságok vállalják, hogy a kutatási fázistól a termelésen keresztül a végkibocsátásig mindent megtesznek a környezet megóvásáért. A szövetség tagvállalatai önkéntes vegyipari riasztó- és információs rendszert is kiépítettek [...]

A Magyar Vegyipari Szövetség tagvállalatai környezetkímélő önkéntes nemzetközi programokban is részt vesznek. Ilyen például a “Responsible care” (Felelős gondoskodás) nemzetközi vegyipari program. Ennek keretében a részt vevő vegyipari társaságok vállalják, hogy a kutatási fázistól a termelésen keresztül a végkibocsátásig mindent megtesznek a környezet megóvásáért.

A szövetség tagvállalatai önkéntes vegyipari riasztó- és információs rendszert is kiépítettek Magyarországon. Minden vállalatnál 24 órás ügyeletet tartanak a közúti és vasúti balesetek környezetszennyezésének elhárítására.

Ha egy vegyipari szállítmánnyal – legyen az akár külföldi, akár belföldi – baleset történik, tanácsadással, szakértő küldésével vagy akár közvetlen részvétellel is hozzájárulnak a mentéshez. A Magyar Vegyipari Szövetségnél megtudtuk: mindezt egy fillér állami támogatás nélkül végzik.