AZ 1 ÉS 3 HÓNAPOS BUBOR HATÁRIDŐS KAMATKONTRAKTUS

A kereskedelem alapmennyisége: 10 000 000 Ft Hónapok, amelyekben kereskedelem folyhat: A kereskedelem aktuális időpontjától számított legközelebbi 5 hónap, továbbá négy adott hónap – március, június, szeptember, december – maximum 18 hónapra előre. Az árak változásának szabályai: Az árakat százalékban fejezik ki. A minimálisan kötelező árváltozás 0,01%. A maximális napi árváltozás nincs limitálva, de a [...]

A kereskedelem alapmennyisége: 10 000 000 Ft

Hónapok, amelyekben kereskedelem folyhat: A kereskedelem aktuális időpontjától számított legközelebbi 5 hónap, továbbá négy adott hónap – március, június, szeptember, december – maximum 18 hónapra előre.

Az árak változásának szabályai: Az árakat százalékban fejezik ki. A minimálisan kötelező árváltozás 0,01%. A maximális napi árváltozás nincs limitálva, de a napi elszámolóártól 0,5%-kal eltérő ügyletkötés esetén a tőzsde ideiglenesen szünetelteti a kereskedelmet, és azonnali klíringet rendel el.

Az utolsó kereskedési nap: A spot hónap harmadik szerdája 11.00 óráig. A végső elszámolóár kialakítása: Az MNB által a kifutás napján 11.00 órára vonatkozó, hivatalosan közzétett 1 és 3 hónapos Bubor fixing válik a végső elszámolóárrá.

Elszámolás: Készpénzes elszámolás az MNB által hivatalosan közzétett 1 és 3 hónapos Bubor fixing alapján.