PRIVATIZÁCIÓ

A magyar konzervipar vezető cégei már túljutottak a privatizáción. A Kecskeméti Konzervgyár Rt., a budapesti Globus, a Mosonmagyaróvári Konzervgyár 100 százalékban magántulajdonban van. Többségben – részben közvetetten – a Kereskedelmi és Hitelbank tulajdonába került a nagyatádi, a nyíregyházi, a hatvani és a szegedi konzervgyár. A Budapest Bank érdekeltsége a Szegedi Paprika, míg MBFB-érdekeltségű a békéscsabai [...]

A magyar konzervipar vezető cégei már túljutottak a privatizáción. A Kecskeméti Konzervgyár Rt., a budapesti Globus, a Mosonmagyaróvári Konzervgyár 100 százalékban magántulajdonban van. Többségben – részben közvetetten – a Kereskedelmi és Hitelbank tulajdonába került a nagyatádi, a nyíregyházi, a hatvani és a szegedi konzervgyár. A Budapest Bank érdekeltsége a Szegedi Paprika, míg MBFB-érdekeltségű a békéscsabai konzervgyár. Újabb csoportot alkotnak azok a kisebb konzervgyárak, feldolgozók, amelyek tulajdoni viszonyai nem teljesen tisztázottak, mint például a szigetvári konzervgyáré. A nagykőrösi konzervgyárban még jelentős, negyven százalék tulajdona van az ÁPV Rt.-nek.