AUTÓPIAC – Nyomul a Fiat

Úgy tűnik, az autópiacot nem befolyásolja a német gazdaság mérsékelt teljesítménye, a munkanélküliség súlyosbodása. Európában májusban 5,8 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba, mint az előző hónapban. A piac egyik legfőbb húzó-erejét továbbra is a németországi eladások bővülése jelentette, ahol 5,7 százalékkal emelkedett az új autók száma. Nagy-Britanniában 8,5 százalék, Spanyolországban 4 százalék volt a [...]

Úgy tűnik, az autópiacot nem befolyásolja a német gazdaság mérsékelt teljesítménye, a munkanélküliség súlyosbodása. Európában májusban 5,8 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba, mint az előző hónapban.

A piac egyik legfőbb húzó-erejét továbbra is a németországi eladások bővülése jelentette, ahol 5,7 százalékkal emelkedett az új autók száma. Nagy-Britanniában 8,5 százalék, Spanyolországban 4 százalék volt a forgalomnövekedés, Franciaországban viszont 0,7 százalékos, Olaszországban pedig 1,7 százalékos veszteséget könyvelt el a piac. Az év első öt hónapjának mérlege egyébként 7,5 százalékos hosszt jelez, összesen 5,810 millió autó eladásával.

A nagyok között listavezető Fiat a Punto és a Bravo- Brava páros sikerének köszönhetően májusban 11 százalékkal több autót adott el, mint áprilisban.

Címkék: Hetilap: Gazdaság