KÖZPONTOSÍTÁSI KÍSÉRLET

A váci úti Duna Plaza 82 millió márkás beruházásából a Transelketro és az izraeli Control Center’s résztvételével létrehozandó 80 ezer négyzetméteres épület átadasát őszre tervezik. A később induló, de jól hajrázó Pólus Centert is szeretnék a karácsonyi szezonra megnyitni. A Szentmihályi úton, az M3-as leágazásánál épülő, a Duna Plaza-hoz hasonló méretű bevásárlóközpont mögött a CEIC [...]

A váci úti Duna Plaza 82 millió márkás beruházásából a Transelketro és az izraeli Control Center’s résztvételével létrehozandó 80 ezer négyzetméteres épület átadasát őszre tervezik. A később induló, de jól hajrázó Pólus Centert is szeretnék a karácsonyi szezonra megnyitni. A Szentmihályi úton, az M3-as leágazásánál épülő, a Duna Plaza-hoz hasonló méretű bevásárlóközpont mögött a CEIC Holding és amerikai befektetői köre áll. Harmadikként a Spar fogott hozzá a vásárlóközponthoz: Europarkját 3,5 milliárd forintból Kispesten, a Határ út és az Üllői út kereszteződésénél építi fel. A harmincezer négyzetméteres üzletközpontot a beruházó Hungaro Real Invest Kft. a tervek szerint 1997 márciusában adja át.

Megindult a vidéki pezsgés is: Kecskeméten például az Unidom Szövetkezet által létrehozott Unidom Kft. 14 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont létrehozását tervezi. A szövetkezet tulajdonában lévő 3,4 hektáros területen akarják felépíteni a több épületből álló központot. A beruházáshoz azonban egyelőre még befektetőt keresnek. Békéscsabán a Csabainveszt Kft. már meg is kezdte az önkormányzattól vásárolt 2,1 hektáros belvárosi telken az építkezést.

Címkék: Hetilap: Gazdaság