VEZET: TAJVAN ÉS HONGKONG

A külföldi működőtőke nagyobbik része eddig az építőiparban, az olaj- és gáziparban, az idegenforgalmi ágazatban, valamint a könnyűiparban keresett magának érvényesülési lehetőséget. 58,1 százaléka az ázsiai országokból, 14,4 százaléka Nyugat-Európából, 10 százaléka pedig Japánból érkezett. Az amerikai befektetési alapok részesedése mintegy 5,9 százalék. A külföldi befektetők toplistáját 1989 óta a tajvani Űés a hongkongi invesztorok [...]

A külföldi működőtőke nagyobbik része eddig az építőiparban, az olaj- és gáziparban, az idegenforgalmi ágazatban, valamint a könnyűiparban keresett magának érvényesülési lehetőséget. 58,1 százaléka az ázsiai országokból, 14,4 százaléka Nyugat-Európából, 10 százaléka pedig Japánból érkezett. Az amerikai befektetési alapok részesedése mintegy 5,9 százalék.

A külföldi befektetők toplistáját 1989 óta a tajvani Űés a hongkongi invesztorok vezetik. Mind aktívabbak az amerikai cégek és befektetési alapok is, amióta Clinton elnök 1994-ben megszüntette a kereskedelmi embargót Hanoi ellen, s a két ország 1995 augusztusában ismét magas szintű diplomáciai kapcsolatot létesített. A statisztikák tanúsága szerint 1994 októberében az amerikai befektetési alapok vietnami invesztícióinak összege 187 millió dollár volt, 1995 végén pedig már 994 millió dollár befektetésére tettek ígéretet, illetve vállaltak kötelezettséget.

Címkék: Hetilap: Gazdaság