Egy héttel a hurrikán után, a kutyája segítségével találtak rá egy 9 éves kisfiúra

Csodával határos módon élve találták meg azt a 9 éves kisfiút, aki közvetlenül az előtt tűnt el mexikói otthonából, hogy a Milton hurrikán lecsapott az országra.

A körülményekhez képest kiváló egészségnek örvend a 9 éves Joel del Carmen Acosta Orama, aki közvetlenül a Milton hurrikán betörése előtt tűnt el otthonából, a Mexikó déli részén fekvő Palizadaban – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Sun című brit bulvárlap.

A kisfiút október 1-én látták utoljára a kutyáival játszani családja farmján. Eltűnése után a keresőcsapatok láb-, és tappancsnyomokat találtak, ezeket követve próbálták megtalálni a gyereket.

A keresők dolga eleve nem volt könnyű, mert krokodiloktól és mérges hüllőktől hemzsegő dzsungelben kellett keresniük a gyereket, aztán úgy tűnt, minden remény szertefoszlik, amikor elérte Mexikót a Milton hurrikán, az ítéletidő pedig minden nyomot elmosott.

Aztán október 9-én az egyik kutya visszatért a kisfiú családjának farmjára. Az állat nyomait követve a keresőcsapatok október 11-én, a farmtól majdnem 50 kilométernyire rátaláltak a kisfiúra. A rendőrség csodának nevezte a történteket. A gyerek azt mondta, patakokból és pocsolyákból ivott, éjjelente pedig a csillagok alapján próbált tájékozódni.

Amikor megtalálták a kisfiú át volt fázva, alultáplált és dehidratált volt, de a kórházban gyorsan javulni kezdett az állapota.