A One Directiontől a szólókarrierig: képeken a tragikusan elhunyt Liam Payne élete

Liam Payne, a One Direction egykori tagja 31 éves korában elhunyt. Kizuhant egy szálloda harmadik emeleti erkélyéről Buenos Airesben. A hivatalos tájékoztatás szerint a helyszínre eredetileg azért vonultak ki az egyenruhások, mert bejelentést kaptak egy agresszív férfiről, aki kábítószer vagy alkohol hatása alatt állhat. A rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben. Az énekesről élete fontos állomásain készült fotókkal emlékezünk.
Dave Hogan / Getty Images - Liam James Payne 1993. augusztus 29-én született az Egyesült Királyságban, Wolverhamptonban, a vártnál három héttel korábban. Négyéves koráig hosszan betegeskedett, mire kiderült, hogy az egyik veséje nem működik megfelelően.
Matt Kent / WireImage / Getty Images - Miután elvégezte a középiskolát, zenét kezdett tanulni a Wolverhampton College-ben. 12 éves korában tagja volt a Pink Productions Theatre Companynek, a Szombat esti láz című darabban Tony Manero szerepét alakította. Fiatalon egyszer 26 ezer ember előtt lépett fel a Wolverhampton Wanderers focicsapat egyik mérkőzése előtt.
Shirlaine Forrest / WireImage / Getty Images - Payne először 2008-ban, 14 évesen jelentkezett a brit X-Factorba, ahol Frank Sinatra Fly Me to the Moon című dalát adta elő. Noha a táborban kiesett, Simon Cowell visszahívta őt a mentorok házába. Ekkor sem sikerült továbbjutnia, a mentor azonban azt tanácsolta neki, jöjjön vissza két év múlva.
Chiaki Nozu / WireImage / Getty Images - 2010-ben így is tett, ekkor Michael Bublé Cry Me a River című dalával lépett a mentorok elé. Később a fiúk kategóriájában nem jutott tovább a mentorok házába, Nicole Scherzinger javaslatára azonban a fiatal énekesnek egy fiúbandában kerestek helyet az ítészek.
Gareth Cattermole / Getty Images - Így alakult meg a mentorok közbenjárásával a One Direction: Niall Horannel, Harry Stylesszal, Louis Tomlinsonnal, Zayn Malikkal és Liam Payne-nel.
Dave Hogan / Getty Images) - A zenekar a harmadik helyen végzett a tehetségkutató fináléjában, az évad legnagyobb nyertesei viszont egyértelműen ők lettek.
Dominic Lipinski / PA Images / Getty Images - Első albumuk, az Up All Night 2011. novemberében jelent meg, amit további négy követett a 2015-ös Made In The A.M-mel bezárólag – ekkora Zayn Malik már kilépett a fiúbandából.
Kevin Winter / Getty Images - 2015-ben a bandatagok bejelentették, hogy a következő évtől egy időre szünetre mennek a folyamatos turnézás után, újbóli összeállásukra viszont nem került sor. Rajongóik még idén is reménykedtek, hogy a One Direction talán végre újra egyesülhet.
Christopher Polk / Getty Images for iHeartMedia - Liam Payne mindeközben zenei producerként is tevékenykedett, remixeket készített és létrehozta Hampton Music Limited nevű kiadóvállalatát.
Andrew Chin / Getty Images - Miután a zenekar tagjaival külön utakra léptek, az énekes 2017-ben indította el szólókarrierjét a Strip That Down című számmal.
Samir Hussein / Samir Hussein / WireImage / Getty Images - 2018-ban Rita Orával együtt énekelték A szabadság ötven árnyalatának egyik betétdalát, a For You-t.
Nathan Congleton / NBC / NBCU Photo Bank / Getty Images - Első lemeze, a LP1 2019-ben jelent meg.
JMEnternational / Getty Images - Az énekes-dalszerző az elmúlt években több számot is kiadott más előadókkal is közreműködve, 2023 és 2024 között pedig a második stúdióalbumján dolgozott.
Bradley Collyer / PA Images / Getty Images - Payne a karrierje során több egészségi problémával is küzdött, köztük az alkoholizmussal. Tavaly júliusában rehabra vonult, augusztus végén pedig súlyos vesefertőzéssel került kórházba, ami miatt dél-amerikai turnéját is el kellett halasztania. Egy hónappal később ismét kórházba került, ekkor Olaszországban ápolták.
Mark Robert Milan / FilmMagic / Getty Images - Ismert évei alatt az énekes több hírességgel is együtt járt: 2010 és 2012 között az X-Factor táncosával, Danielle Peazerrel alkottak egy párt.
Mark Milan / GC Images / Getty Images - 2016-ban összejött a nála tíz évvel idősebb Cheryl Cole-lal, akivel még 2008-ban találkoztak az X-Factorban, Cole ekkor a zsűriben ült.
Venturelli / WireImage / Getty Images - 2017-ben egy közös fiuk is született, Bear, 2018-ban azonban a szakítás mellett döntöttek.
Stuart C. Wilson / Getty Images for The Business of Fashion - 2019 és 2022 között Payne se veled, se nélküled kapcsolatban volt Maya Henry modellel, akivel többször is eljegyezték egymást, míg végleg befejezték kapcsolatukat.
Samir Hussein / WireImage / Getty Images - 2022. októbere óta Kate Cassidy influenszer volt a párja.
Nathan Congleton / NBC / NBCU Photo Bank / Getty Images - Liam Payne 2024. októberében, 31 évesen hunyt el. Miután halálhíre kiderült, több rajongója is ellátogatott a szállodához, ahol élete véget ért, hogy gyertyát gyújtsanak az emlékére. Noha a One Direction újraegyesülésére a rajongók éveken át vártak, ha sor is kerül a bandatagok összeállására, Liam Payne nélkül már semmi sem lesz a régi.
Kapcsolódó
Liam Payne az utolsó napjaiban Niall Horan koncertjére is ellátogatott
One Direction-ös bandatársa épp ott koncertezett, ahol Payne nyaralt.