Meg akarták menteni az antilopot, ezért kirázták egy pitonból

Az emlőst már nem sikerült megmenteni.

Fájdalmas videó terjed a közösségi médiában, amelyen egy hatalmas pitonból kiráznak egy nilgau antilopot – írja a Hindustan Times.

Az indiai Himachal Pradesh államban készült felvételen a helyiek körbeállnak egy pitont, és két férfi addig addig üti és rázza az állatot, amíg az vissza nem köpi teljesen az előzőleg lenyelt zsákmányát. A pitont a farkánál fogják meg, többször is földhöz csapják, az állkapcsa nyitva marad, miközben a borjú testét lassan kiszorítják belőle, miközben emberek egy csoportja ezt végignézi és kamerázza. Az X-en megosztott videó mellé azt a kérdést tették fel, hogy be lehet-e avatkozni a természet rendjébe vagy a helyiek helyesen cselekedtek. A bejegyzést két nap alatt körülbelül 1,2 milliószor tekintették meg, és a kommentelők többsége szerint szükségtelen beavatkozni a természet rendjébe, ráadásul a borjú nagy valószínűséggel már azután megfulladt, hogy a kígyó lenyelte.

A fent látható indiai akció nem egyedülálló: egy 12 éves kislány a tengerimalacát mentette ki egy pitonból, viszont nemrég arról az esetről is írtunk, mikor egy ilyen óriási állat egy másik kígyót nyelt le egészben, ahogyan az sem kivétel nélküli, hogy emberre támadjanak.

Címkék: antiloppiton