Erotikus filmmel borzolták az utasok kedélyeit egy Sydneyből Tokióba tartó menetrend szerinti repülőn

Ráadásul csak egy óra után cserélték le a felnőtteknek szóló filmet egy gyerekbarát filmre.

A dolgok váratlanul pikánsra fordultak a Qantas egyik járatán, amikor útközben a repülőgép utasterében található összes képernyőn egyszerre indult el egy erotikus film, ami miatt az ausztrál légitársaság később nem győzött bocsánatot kérni – számolt be róla a CNN.

A botrányt a Daddio című, Dakota Johnson és Sean Penn főszereplésével készített és tavaly bemutatott film okozta, ami a nyelvhasználata, erotikus jeleneteket és meztelenséget tartalmazó snittjei miatt R-besorolást kapott – azaz kizárólag felnőtt nézők számára ajánlott.

Egy Reddit-felhasználó bejegyzése szerint, aki állítólag ott volt a járaton, a meztelenség mellett a filmben „sok szextinget láthatunk – olyat, ahol szó szerint el lehet olvasni az üzeneteket a képernyőn, anélkül, hogy fejhallgatóra lenne szükségünk”.

Majdnem egy órán át tartott, mire átváltottak egy gyerekbarátabb filmre, de ez mindenki számára szuper kényelmetlen volt, különösen a családok és a gyerekek számára a fedélzeten

– panaszkodott az állítólagos utas, aki még a filmben látható, erotikus üzenetekről is megosztott egy képet a posztjához.

A történetet azóta az ausztrál légitársaság is megerősítette, bár azt, hogy milyen filmet játszottak le az utasoknak, sajnos nem árulták el. A Qantas közleménye szerint a galiba azzal kezdődött, hogy a múlt héten az auszráliai Sydneyből Tokióba tartó gépükön meghibásodott a fedélzeti szórakoztatórendszer, ami miatt az utasok nem tudtak egyénileg filmet választani.

„A személyzetünk tagjainak korlátozott számú filmből álló listája volt, amelyet a repülőgép összes képernyőjén le tudtak játszani, és több utas kérése alapján egy adott filmet választottak ki az egész járatnak” – írták magyarázatul.

A Qantas közleménye szerint egyébként a személyzet kezdetben megpróbálta megjavítani azoknak az utasoknak a képernyőit, akik nem akarták megnézni a filmet. Majd, miután bebizonyosodott, hogy ez nem lehetséges, átváltottak egy gyermekfilmre. Ezért a légiutas-kísérők még a levegőben elnézést kértek az utasoktól, „különösen azoktól, akik panaszt tettek a tartalom miatt”.

„A film egyértelműen nem volt alkalmas arra, hogy az egész járat előtt lejátsszák, és őszintén elnézést kérünk az ügyfelektől az élményért. […] A járat hátralévő részében minden képernyőn családbarát filmre váltottunk, ami a szokásos gyakorlatunk azon ritka esetekben, amikor az egyéni filmválasztás nem lehetséges. Felülvizsgáljuk a film kiválasztásának módját” – fogalmazott a közlemény.