„Majdnem elváltunk” – ilyen hatással volt Tenki Réka és Csányi Sándor házasságára a közös munka

Csányi rendezi a feleségét egy darabban.

Csányi Sándor otthon férje, a munkában főnöke Tenki Rékának. A színészházaspár közös darabja, a holokauszt-túlélő dr. Edith Eva Eger történetét feldolgozó A döntés, 2022 óta van műsoron. Csányi nemcsak játszik benne, ő a rendezője is.

Arról, hogy a közös színpadi munka változtatott-e a kapcsolatukon, a Díványnak adott interjúban beszéltek.

Majdnem elváltunk. Ez változásnak számít?

– kérdezte nevetve a színész, majd így folytatta: „Igazából nehéz, mert konfliktusos. Gondolj bele, hogy van egy ilyen remek fickó, mint én, aki mindenbe beleszól…”

…nem az a baj, hogy beleszólsz, hanem az, hogy otthon is, és itt is. Oké, hogy néha igazad van, de nem kell mindig

– vette át a szót Tenki.

Csányi elmondta: nem könnyű, hogy elmennek otthonról a munkába, ahol ő dirigálja a feleségét, majd hazamennek, és folytatja ugyanezt.

Jó, persze most viccelődünk, de rengeteg konfliktus van egy ilyenben, egyszerűen felborulnak az erőviszonyok. Tényleg beledumálok mindenbe, de Réka egy nagyon erős ember, aki tudja, hogy miben kell engedni, és miben nem. Volt persze nehézség meg feszültség, ami nem feltétlenül baj egy munkában, mert az belekerül az előadásba is. A kapcsolat szempontjából is jó, hiszen megint csak egy olyan nehézség, amit, ha le tudunk győzni, tovább tudunk menni

– fejtette ki a rendező, neje pedig úgy gondolja, „a közös munka igazolta azt, hogy a konfliktusok nem azért vannak, mert két külön irányba, hanem azért, mert ugyanabba az irányba megyünk”.

Azt is megmutatta, hogy mennyire egyet gondolunk a színházról, és arról, hogy azt hogy akarjuk kifejezni. Számomra nagyon jó volt, hogy itt is beigazolódott, hogy nekünk nem csak akkor van közös véleményünk, amikor valamit megnézünk együtt

– mondta el Tenki Réka.

Csányi Sándor hozzátette: még akkor is ha munkáról van szó, örülnek, ha van pár órájuk kettesben.