Lisa Marie Presley a memoárjában arról ír, Michael Jackson szűz volt, amikor összejöttek

Az énekes akkor 35 éves volt.

Kedden megjelent Lisa Marie Presley memoárja, amit halála után lánya, Riley Keough fejezett be. Ebben a néhai énekesnő Michael Jacksonnal való kapcsolatáról is ír. 1993-ban jöttek össze, amikor az énekes meg akarta hallgatni Presley demókazettáját.

„Azt gondoltam, magányos volt, és szüksége volt egy barátra. De ő szedett fel engem” – idézi Presley visszaemlékezését a Page Six.

1994 májusában házasodtak össze (mindössze húsz nappal azután, hogy kimondták Presley válását előző férjétől, Danny Keough-tól), ekkor a menyasszony 26, Jackson pedig 35 éves volt.

Azt mondta nekem, hogy még szűz. Azt hiszem, megcsókolta Tatum O’Nealt, és Brooke Shields-szel is volt köztük valami, de egy csókon kívül nem több. Azt mondta, Madonna is megpróbált egyszer összekavarni vele, de nem történt semmi. Rettegtem, mert nem akartam rossz lépést tenni felé. Amikor úgy döntött, hogy először megcsókol, csak úgy megtette. Ő kezdeményezett mindent. A testiség is elindult köztünk, amin megdöbbentem. Azt hittem, addig nem csinálunk semmit, amíg nem házasodunk össze, de ő azt mondta: »Nem várok!«

Az énekesnő beszámolója szerint a kapcsolatuk ideje alatt nagyon boldog volt, „soha többé nem voltam ilyen boldog” – tette hozzá.

„Elképesztő beszélgetőpartnernek” tartotta Jacksont, akiben „volt valami igazán figyelemre méltó, valami, amit soha életemben nem láttam vagy éreztem, kivéve apámban”.

Nagyon-nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy közel engedett magához. Beleszerettem, mert normális volt; egyszerűen csak normális. Az ő normális oldalát soha senki sem látta

– fogalmazott Presley, hozzátéve: Jackson anyja és húga is meglepődött, hogy a férfi mennyi mindent megosztott feleségével.

Akárki másról volt szó, csak csettintett, ha valaki felhozott valamit, ami neki nem tetszett. Csettintett, és neked annyi volt. Mert meg tudta teremteni a saját világát. És ebben a világban mindenkinek egyet kellett értenie azzal, amit ő mondott. De a mi világunkban én azt mondtam, amit éreztem, és ezt szerette bennem, mert ez sosem ellene szólt. Igazi tudtam lenni anélkül, hogy bármit is rejtegetnem kellett volna.

Presley volt férje gyerekmolesztálási vádjairól azt írta, ő sosem volt szemtanúja semmi ilyesminek: „személy szerint megöltem volna, ha látom”.

Keough kiegészítéséből kiderül, ők a testvérével Miminek szólították Michael Jacksont, akinek szokása volt, hogy iskola előtt egy csimpánzzal szórakoztassa őket, és gyakran énekelt is nekik. Ő volt az egyetlen személy, akit anyjuk nem kért arra, hogy írjon alá titoktartási szerződést.

Lisa Marie Presley 1995-ben kezdte úgy érezni, hogy férje megváltozott, néha napokra eltűnt és hanyagolta őt. Riley Keough szerint az anyja azt gyanította, Jackson drogozik, és egy családtagjától megtudta, hogy gyógyszerfüggő. Jacksont azonban feldühítette, ha erről kérdezték, és altatóorvosa is gyanúsan viselkedett. Az év végén Presley beadta a válókeresetet, ’96 augusztusában pedig véglegesítették a válásukat, de ez még nem jelentette kapcsolatuk végét. Keough elmondása szerint ez után is jártak még a férfi birtokára, Neverlandbe, és anyja még évekig összejárt az énekessel.

Presley könyvében azt írta, Jackson gyerekeket akart tőle, ő azonban nem vágyott erre, mert irányítónak és számítónak tartotta exét.

Évekkel később felhívta anyámat, aki szerint nem hangzott józannak. Azt mondta neki: »Igazad volt, mindenki a halálomat akarja körülöttem«. Ez volt az utolsó beszélgetésük

– olvasható Keough hozzászólása a memoárban.

Lisa Marie Presley Londonban volt, amikor Michael Jackson 2009. június 25-én, propofol-mérgezés okozta szívmegállásban meghalt. Temetése után órákig az énekes koporsója mellett ült. Lánya szerint utána hónapokig álmában kommunikált néhai férjével.