Rózsa György Vitray Tamásról: A feleségem halála után elárult engem, holott legjobb barátok voltunk

Huszonvalahány éve vannak haragban, és ha Rózsán múlik, még legalább ennyi ideig nem is békülnek ki.

Vitray Tamás és Rózsa György éveken keresztül nemcsak kollégák, hanem barátok is voltak, majd megszakadt a kapcsolatuk. Rózsa két évtized távlatából a Blikknek beszélt sérelmeiről.

Nincs szakmai konfliktusunk Tamással, csak nem vagyunk barátok. A saját szemszögéből mindenki úgy magyaráz mindent, ahogy akar, de én úgy éreztem, hogy az életemnek egy nagyon fontos pontján, pont Éva [Kanyó Éva válogatott tornászbajnoknő, Rózsa György 2000-ben elhunyt felesége – a szerk.] halálát követően kvázi elárult engem. Magyarán nem úgy viselkedett, mint korábban. Holott mi a legjobb barátok voltunk, nekem az atyai jó barátom, a mentorom volt Tamás

– mondta el a lapnak a műsorvezető, aki saját bevallása szerint a kis sérelmeket nem őrizgeti, nem szokása sokáig haragudnia másokra, de, mint mondja,

ha valaki ilyen mélyen és az életem legrosszabb periódusában valami olyat tesz, amivel ennyire lesodor engem, akkor nálam az eltart, nem sokáig, »csak« huszonvalahány évig. És ha mindketten még élünk huszonvalahány évet, akkor is tartani fog.

A történtek ellenére szakmailag nagyra tartja pályatársát, ahogy a tavaly elhunyt Vágó Istvánt is, akivel szintén megromlott a viszonya. Vágó a könyvében is írt kettejük konfliktusáról, de Rózsa szerint az nem felel meg a valóságnak. „Ő a maga szemszögéből írt meg egy történetet, ami messze nem úgy történt, ahogy leírta, de én soha nem mondtam rosszat se róla, se senki másról” – árulta el a tévés.

Vitray Tamás néhány éve egy műsorban utalt Rózsával való viszonyára, mikor arról kérdezték, miként látja magát a régi tévéműsoraiban.

„Ilyenkor szoktam magam egy kollégámhoz hasonlítani, és őt nem akarom bántani. Olyan voltam egy kicsit, mint amilyennek őt látom. Azt szoktam mondani ilyenkor – de csak azért, mert haragban van velem, de ha jóban lennénk, már nyugodtan mondanám –, olyan »rózsagyuris« voltam fiatalon. A különbség az, hogy az ő karaktere civilben is ez, csak én nem vagyok ilyen foxi kutyás” – mondta ekkor Vitray.