Ébresztő! Szülőként meddig bírod ezt a tempót?

Csörög az ébresztő. Lenyomod, és gondolatban adsz még magadnak két percet, miközben a másik oldaladra fordulsz. Végül felkelsz, mert muszáj, és felkel az egész család is. Háztartások millióiban indul nagyon hasonlóan egy átlagos hétköznap. Mit reggelizzek? Hol a tornazsákom? Elfogyott a fogkrém.... Mikor lesz egy kis szusszanás? Csak az év végén? Érdemes időt keresni egy pár napos spontán kikapcsolódásra már korábban is.

A rohanás ugyanis nem csak a reggel sajátja, hanem ott kezdődik. Aztán munkaidő, to-do listek, meetingek, callok… majd egyszer csak észbe kapunk, hogy már megint rohanni kell a gyerekért! Felelős szülőként aztán indulhat is a délutáni program: leckeírás, közös játék, házimunka, egy kis home office. Közben el-elkalandozunk, hogy mégis mi minden feladatunk maradt (el) még? A gyerekszoba éjjeli lámpájának lekapcsolása után pedig már jószerével csak arra marad energiánk, hogy ismét beállítsuk az ébresztőt.

Ez az a pont, amikor – akár egy hirtelen ötlettől vezérelve – gyorsan keresünk egy szállodát, ahol az egész mókuskereket kicsit a hátunk mögött hagyhatjuk. Válasszunk egy olyan helyszínt, aminek a gyerekeink nagyon fognak örülni. És akkor mi is. Irány Alsópáhok!

Az ott található Kolping Hotel közel három évtizede a családok második otthona. Itt nemcsak a gyerekekre, vagy nemcsak a szülőkre, hanem az egész családra fókuszálnak. Pontosan ismerik azokat az élethelyzeteket, amelyekkel ők nap mint nap szembesülnek. Ezért is fedezhetünk fel náluk számos újdonságot minden szezonban, hiszen így a visszatérő vendégek – akikből bőven akad – is mindig találnak valami frisset és izgalmasat.

Kimerült szülőként persze csak arra vágyunk, hogy úgy mehessünk el valahová pihenni, hogy nem kell hozzá kirángatni a tetőboxot a garázsból, majd csordultig pakolni. Semmi macera, csak menjünk már. A Kolping Hotelbe tényleg csak a kedvenc plüsst kell pluszban hozni, és ez ki is húzza a hosszas készülődéssel együtt járó feszültséget.

A szálloda játékbirodalmában, Bobóországban a gyerekek sosem unatkoznak – ha mégis ezt állítanák, lehetőségek tucatjait tudják figyelmünkbe ajánlani a napi programoktól kezdve a (nemrég megújult) játszótereken és medencéken át egészen a szomszédban lévő Bobo Fun Park adrenalin arénájáig. A kisebb gyerekek szüleit talán kevésbé vonzzák a mászófalak és trambulinok, annál inkább a gyermekfelügyelet lehetősége, melynek során az utódok garantáltan a legjobb kezekben lesznek.

És közben mi magunk is legyünk azok között! A wellness részleg számos kezelést kínál, hogy felfrissült testtel és lélekkel térjünk vissza a családhoz. Egy pár napos spontán szünet a Kolping Hotelben még a zordabb időjárást is barátságosabbá teszi, utána pedig még az ébresztő hangja sem tűnik majd olyan kegyetlennek. Így már kihúzzuk karácsonyig. Visszaszámlálás indul!

Címkék: hotel kolping