Ellopott egy autót a tízéves fiú, zsúfolt játszótér mellett száguldozott – videó

A minneapolisi eset egy szomorú trend része.

Szeptemberben Minneapolisban letartóztattak egy 10 éves fiút, miután ellopott egy autót, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem gázolt el néhány gyereket.

A lopott járművel ugyanis egy játszótér mellett körözgetett egy parkban – az esetről készült, lentebb is megtekinthető felvételen látható, hogy eközben rengeteg gyerek játszik a közelben.

A videó tanúsága szerint a fiú a játszótér bejárata mellett is elhajt a kocsival, nagyon közel egy épp arra sétáló gyerekhez. Szerencsére senki sem sérült meg.

És miközben nemrég még sokan mosolyogtak az anyja kocsijával 20 percen át közlekedő nyolcéves ohiói kislány történetén, a minneapolisi eset ennél már csak azért is sokkal szomorúbb, mert az őrizetbe vett 10 éves fiú nem ismeretlen a rendőrség előtt: korábban kétszer is előállították autólopással kapcsolatos bűncselekmények miatt, és gyanúsított volt egy fegyverrel elkövetett támadásban is: a gyerek augusztusban kést rántott, miközben megpróbálta ellopni egy nő kocsiját.

Amikor a tulajdonos megpróbált ellenállni, a fiú azzal fenyegetőzött, hogy „kibelezi”.

Az elkövetőt letartóztatták, és fiatalkorúak börtönébe zárták, írja a Fox 9. A gyermek családja együttműködik a rendőrséggel.

Minneapolis rendőrfőnöke szerint sajnos nem egyedi esetről, hanem nyugtalanító trendről beszélhetünk: gyermekek egy csoportjáról van szó, akik nem alkalmasak arra, hogy bíróság elé állítsák őket, de otthon sem lehetnek biztonságban.

Végül nézzük a videót, az autó közelről 33 másodpercnél látható: