Nézegette a Facebookot, saját esküvői képére bukkant

57 évvel ezelőtti videóból származott a kép.

Öt perccel azután, hogy belépett egy Facebook-csoportba, megtalálta 57 éve eltűntnek hitt esküvői videóját egy Ausztráliában élő nő.

A 77 éves Aileen Turnbull Brisbane-ben él, de a skóciai Aberdeenben született. A város egyik körzetének szülötteit tömörítő csoportba belépve érdeklődve nézegette a posztokat,

amikor egyszer csak meglátta egy korabeli fotón saját magát. Meg a férjét. Az esküvői videójukból volt kifotózva egy pillanatkép.

Turnbull és férje, a szintén 77 éves Bill 1967-ben házasodtak össze Aberdeenben. Egyetlen alkalommal tudták megnézni az esküvői videójukat, aztán a felvétel elkallódott. Később rájöttek, hogy véletlenül a kölcsönkapott vetítőben hagyták, amit visszavittek a tulajdonosnak.

Itt jött a képbe az Aberdeenben élő Terry Cheyne, akinek hatalmas gyűjteménye van Super 8-as filmekből, és amikor idén áprilisban úgy döntött, hogy digitalizálja a felvételeket, talált a tekercseken egy esküvői videót, amelyen két, számára ismeretlen ember házasodott össze. A BBC Scotland cikkéből kiderül, hogy a férfi a filmről kifotózott képet kiposztolta egy helyi Facebook-csoportba, de senki nem reagált a bejegyzésre. Nemrég került be a kép a fentebb említett aberdeeni csoportba, ahol Turnbullék rátaláltak saját magukra.

A nő üzent Cheyne-nek (akiről egyébként kiderült, hogy az annak idején a vetítőt kölcsönadó ember rokona volt), aztán megkapták tőle a digitalizált felvételt az esküvőjükről.

57 év után. Turnbullék még mindig alig akarják elhinni, hogy ez tényleg megtörtént.