Harapdál és moonwalkol, az emberek pedig megőrülnek érte

Ilyen az, amikor egy nagyon cuki kisállatból lesz internetes sztár.

Július 10-én született a thaiföldi Khao Kheow Open Zoo-ban a mára világhírű Moo Deng nevű törpe víziló. Az állatkert a Facebook-oldalán kezdett el először fényképeket és videókat közzétenni az állatról, és ezek az elmúlt időszakban megduplázták az intézmény látogatóinak a számát.

Bármelyik közösségi médiás platformra tévedünk, legyen az az Instagram, az X vagy a TikTok, több milliós megtekintésű felvételekre bukkanunk, amelyeken Moo Deng pusztán a létezésével szórakoztatja a nézőket – mikor csak sétálgat vagy a gondozóját harapdálja. A New York Post legutóbbi cikkében egy olyan videóról számolt be, amelyben a törpe víziló Michael Jacksont megszégyenítő moonwalkba kezdett, mi pedig lejjebb mutatunk egy másik darabot, amelyikben az egyik gondozó a négylábú sztárt épp fürdetni próbálja, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A törpe víziló veszélyeztetett fajnak számít, szabadon körülbelül 2500 példány él belőlük. A Moo Deng körüli hype már akkora, hogy az amerikai színész és humorista, Bowen Yang például törpe vízilónak öltözött a Saturday Night Live műsorban, azonban a New York Post ezt azzal egészítette ki, hogy az állatkert látogatói a kisállat iránti rajongásukat nem képesek kordában tartani, és azért, hogy „akcióra” sarkallják Moo Denget, gyakran megdobálják, illetve vízzel fröcskölik az alvó állatot.

@baifernkewalee เป็นสาวหวงตัวนะคะ🤣 เอ็นดูพี่คนดูแลมากน้องหนีสุด😂 #สัตว์โลกน่ารัก #หมูเด้ง #ฮิปโป #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง #สวนสัตว์tiktok #hippopotamus @ขาหมู แอนด์เดอะแก๊ง ♬ เสียงต้นฉบับ - ศาลเจ้ามังกรเนื้อทอง