Elkötötte a család autóját, majd elment vásárolni a nyolcéves kislány

Tizenhat kilométert vezetett, mindössze egy postaládát döntött ki.

A rendőrséget kellett bevonni abba az ügybe, amely során egy nyolcéves amerikai kislány gondolt egyet és kocsikázni indult, teljesen egyedül. Az ohiói Bedfordban élő Zoe reggel elkérte édesanyja iPadjét, aki azzal a tudattal adta oda neki az eszközt, hogy a gyerek majd azzal játszik a szobájában. Neki azonban nem ez volt a szándéka, fogta anyja kulcsát, iratait, pénztárcáját, valamint a család kutyáját, Beart, majd a beült a családi autóba, és elhajtott vele. Egészen pontosan a nagyjából 16 kilométerre található Target áruházba ment.

Eltűnését nagyjából fél órával később vették észre: ekkor ment be az édesanyához, Tangie Wilsonhoz Zoe nővére, és arról kérdezte, hova ment a nyolc éves kislány a kutyával együtt. Ekkor kezdték keresni a házban az állattal együtt, majd mikor az anya látta, hogy az autó is eltűnt, értesítette a rendőrséget. Zoe mindössze két óráig volt eltűnt személyként nyilvántartva: az áruházban bukkantak rá. Bár a rendőrség közlése szerint egy kávézóban frappucinót kortyolgatva találtak rá, az édesanya a New York Timesnak elmondta, hogy valószínűleg csak a történet aranyosságának kidomborítása miatt tették hozzá ezt, nem történt ilyen. Ebből az is kiderült, hogy a kislánynak eredetileg nem volt konkrét útiterve, csak kocsikázni akart, ám mivel az akció közben betörte az iPad kijelzőjét, az egyik üzlet felé vette az irányt, hogy kicseréltesse azt. Mikor azonban itt kiderült, hogy nem tudja pontosan a készülék méretét, inkább játékokat és sminktermékeket vett anyja pénzéből.

A kislány sztoriját rögtön felkapta az internet, igazi szenzáció lett, hogy az öntörvényű gyerek egy karcolás nélkül úszta meg az utat, igaz, anyjának később bevallotta, hogy egy postaládát kidöntött. Az anya a lapnak azt is elmondta, hogy a gyerek nem kapott szobafogságot, arra a kérdésre viszont, hogy vajon hogyan volt képes egy nyolcéves elvezetni tizenhat kilométert, csak tippjei voltak: imádott gokartozni, sokszor figyelte édesanyját vezetés közben, kisebb korában pedig sokszor ült édesapja ölében, miközben az vezetett.