Szabó Simon a színészetről: Nekünk nincs nyugdíj, ezt a sírig kell csinálni

Azt mondja, szakmája egy életre szól a nehézségeivel és a szépségeivel együtt.

Szabó Simon nemrég az nlc.hu-val beszélgetett a portál Életem filmjei című interjúsorozatában. A színész-rendezőt egyebek mellett arról is kérdezték, van-e olyan film- vagy sorozatszereplő, akit azért szeret, mert kicsit magára ismer benne. Mint mondta, hangulatban Eric Draven karaktere áll hozzá közel A hollóból, akivel igazán tud azonosulni.

A halálélmény vagy halálközeli élmény hatására van benne egyfajta melankólia, van egy depresszív hangulata, amit bármily hihetetlen, de a magaménak tudok érezni. És közel áll hozzám Mickey Rourke karaktere is A pankrátorból. Átesik a szívrohamon, már rég nem kellene ringbe mennie, mert belehalhat, de ő akkor is ringbe megy, mert ez az élete. Abba hal bele, amit annyira szeret

– magyarázta, hozzátéve:

Filmesként nem is értem, amikor idős színészeknek vagy rendezőknek felteszik a kérdést, hogy miért nem megy nyugdíjba, és mondjuk miért rendez még 80 évesen is filmet. Hát, mert ez az élete. Nekünk nincs nyugdíj, ezt a sírig kell csinálni. Vannak nehézségei és szépségei ennek a szakmának, de egy életre szól.

A beszélgetés alkalmával Simon azt is elárulta, hogy sosem használta a mozit randihelyszínnek, mert bevallása szerint kimondottan idegesíti, ha úgy kell moziba mennie, hogy nem tud a filmre koncentrálni. Filmnézés közben nem szeret beszélgetni, nagyon zavarja továbbá az is, amikor valaki ilyenkor a telefonját fürkészi.

Azonnal rászólok, mert piszok idegesítő. Én bevezetném azt, hogy ne lehessen bevinni a telefonokat a moziterembe. Gyűlölöm, amikor elindul a film, és látom, hogy még mindenki nyomkodja a telefonját

– jelentette ki.

Címkék: szabó simon