Közel 350 kiló felvágottal bukott le egy nő az amerikai-mexikói határon

Receptköteles gyógyszereket és sertésfelvágottat akart Mexikóból az Egyesült Államokba csempészni egy 43 éves nő. A határőröknek az tűnt fel, hogy a bőröndjei nehezebbek a kelleténél.

Ezer dollárra büntettek az amerikai hatóságok egy 43 éves nőt, aki receptköteles gyógyszereket és felvágottat akart Mexikóból az Egyesült Államokba csempészni a texasi Presidióban működő határátkelőnél – írja egy helyi hírportál.

A nő a határőröknek azt mondta, nincs semmi elvámolnivalója, a személyes holmiján kívül csak egy adag melegétel van nála. Amikor azonban átvizsgálták a nő autójának csomagterét, a határőröknek gyanús lett, hogy a bőröndök meglehetősen nehezek.

A nő csomagjaiból negyven rúd, több mint 339 kilónyi sertésfelvágott került elő. Az Egyesült Államokba tilos Mexikóból sertéshúskészítményeket beszállítani, mert az amerikai hatóságok szerint „külföldi fertőzések elterjedését idézhetik elő az amerikai húsiparban.”

A nő autójában a felvágottrudakon kívül 280 doboz receptköteles gyógyszert és 7 ezer dollárnyi készpénzt találtak elrejtve. A felvágottat elkobozták, hogy később megsemmisítsék, a nőt pedig 1000 dollárra (kb. 363 ezer dollárra) bírságolták.