Kilenc órányi repülés után ugyanott landolt a gép, ahonnan elindult

„Még egy dolog, amitől félni lehet repülés közben: közel öt óra után a gép visszafordul és visszatér oda, ahonnan elindult” – írja az egyik utas.

Nem volt túl kellemes utazásuk azoknak, akik az American Airlines egyik járatával szerettek volna eljutni a texasi Dallasból a dél-koreai Szöulba, szeptember 7-én. A gép közel öt órányi repülés után minden magyarázat nélkül visszafordult, az utasok így kilenc levegőben töltött óra után oda érkeztek meg, ahonnan elindultak – írja a Unilad.

Az egyik utas, Jimin Lee egy Instagram-videóban számol be a történtekről. Azt írja az American Airlines-nak leckéket kellene vennie hatékony kommunikációból, az utasok tájékoztatása ugyanis katasztrofális volt. A személyzet annyit közölt az utasokkal, hogy a jobboldali mosdók nem működnek, majd az utasokat kérdezgették, nincs-e valakinél csillagfejű csavarhúzó, amivel talán meg lehetne oldani a problémát.

Az American Airlines később azt közölte, a kérdéses járatnak műszaki probléma miatt kellett visszafordulnia, a gép biztonságosan landolt. Elnézést kértek a kellemetlenségekért és hozzátették, az utasokat másnap egy másik géppel elszállították Szöulba.