Egy hatos csomag sörért és némi készpénzért adta volna el csecsemőjét egy arkansasi pár

Azzal vádoltak meg egy fiatal párt Arkansasban, hogy megpróbálták eladni kéthónapos kisfiukat. A rendőrséget az a férfi értesítette, akinek megvételre kínálták a csecsemőt.

Letartóztattak és azzal vádoltak meg egy fiatal párt az arkansasi Benton megyében, szeptember 21-én, hogy megpróbálták eladni kéthónapos kisfiukat – írja a Newsweek.

A 20 éves Shalene Ehlers, és a 21 éves Darien Urban azt mondják, azért döntöttek gyermekük örökbeadásáról, mert úgy érzik, jelenlegi körülményeik mellett nem tudnak gondoskodni három kutyáról és egy kisbabáról is.

A Benton megyei Sheriff hivatalát az a férfi értesítette, akinek a pár el akarta adni a kéthónapos kisfiút. A Cody Martin nevű férfi átadott a hatóságnak egy levelet, melyben Ehlers és Urban azt írják, 1000 dollár (kb. 355 ezer forint) ellenében a gyermekükhöz fűződő jogaikat Martinra ruházzák, és vállalják, hogy a jövőben sohasem próbálnak majd kapcsolatba lépni a gyerekkel.

Urban és Ehlers egy lakókocsiparkban élnek. Egy tanú szerint egy Ricky Crawford nevű férfi látogatta meg a szülőket és arra kérte őket, hogy néhány sörért cserébe egy éjszakára ő vigyázhasson a babára. Miután a szülők beleegyeztek, Crawford a szintén a parkban élő Martin lakókocsijába vitte a babát. A szülők a férfi után mentek, majd amikor találkoztak Martinnal, döntöttek a gyerekük eladásáról. A rendőrség szerint, amikor mindez megtörtént Crawford erősen részeg volt.

A lakókocsipark egyik lakója szerint, Ehlers sokszor kopogtatott be másokhoz, hogy sört kérjen. A park egy másik lakója, aki egyszer kicserélte a gyerek pelenkáját azt nyilatkozta, a baba nagyon elhanyagolt volt, a pelenkája rég nem volt kicserélve, a bőrén hólyagok és kiütések látszottak, a pelenkában pedig kutyaszőr volt.

A hatóság szerint a Ehlers és Urban gyermekük életét és biztonságát veszélyeztették, amikor egy részeg férfira és egy olyan emberre akarták rábízni, akit nem ismertek. Kiskorú szándékos veszélyeztetésével, és azzal vádolták meg őket, hogy pénzt akartak elfogadni gyermekük örökbeadásáért.

A bíróság Ehlerst és Urbant is előzetes letartóztatásba helyezte és mindkettőjük esetében 50 ezer dolláros (17,7 millió forintos) óvadékot állapított meg. Sajtóértesülések szerint Urban azóta mégis kiengedték, míg Ehlers továbbra is börtönben van.