Ezek a legtrendibb úti célok a TikTok szerint

Európai fölény, de ázsiai vezetés a top 10-ben.

Egy utazási iroda szakértői megvizsgálták, hogy a közösségi média bejegyzések, posztok alapján melyek a leglátogatottabb városok, illetve a legnépszerűbb látnivalók a világon – szúrta ki a Mirror.

Az első helyen az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa, Dubaj szerepel, amelyről több mint 30 millió TikTok-videót töltöttek fel a felhasználók, ezzel a platform legnépszerűbb városa lett, de az Instagramon még ennél is többen jelölték meg, több mint 123 millió bejegyzés köthető Dubajhoz.

A világ második legtrendibb városa London, amelyhez 10,6 millió bejegyzés köthető TikTokon, az Instagramon viszont nincs kedveltebb az angol fővárosnál, ezen a platformon közel 165 millió bejegyzést született.

Nizza lett a harmadik legtrendibb úti cél lett több, mint 10,2 millió TikTok- és 94 millió Instagram-bejegyzéssel.

A tanulmány megjegyzi, hogy a francia város iránt 3 év alatt 165, 64 százalékkal nőtt meg a keresések száma.

Ami a kereséseket illeti, Nizza mellett Brüsszel, München és Frankfurt népszerűsége nőtt leginkább, a belga főváros iránt például 427,27 százalékkal többen érdeklődtek az elmúlt három évben.

Az országok közül Japán, India és Kanada a legnépszerűbbek, előbbi például több mint 185,5 millió utazással kapcsolatos bejegyzést kapott.

A 10 legtrendibb város:

  1. Dubai
  2. London
  3. Nizza
  4. Barcelona
  5. Párizs
  6. Isztambul
  7. New York
  8. Miami
  9. Szingapúr
  10. Abu Dzabi