Csak egy új mozdulatot akart kipróbálni, de nyaktól lefelé lebénult a 32 éves jógás

A balesete óta terápiára járó, amerikai nő, az egyik barátnője szerint, „igen magasra tette a lécet”, hiszen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy nap majd újra járni fog.

Egy kifejezetten aktív életet élő, 32 éves, amerikai nő nyaktól lefelé lebénult, miután, jógázás közben, eltörte a gerincét – írja a People magazin.

Már két hónapja, hogy a jógát és az akrobatikát páros mutatványok formájában ötvöző akrojógát négy éve gyakorló Abby Weiss egy edzés közben olyan nagyot esett, hogy eltörte a gerincét. Az életét megváltoztató baleset miatt pedig San Diegóból haza kellett költöznie Chicagóba a szeretteihez, mivel már nem tud egyedül élni.

A szerencsétlen jógamozdulattól lebénuló, de korábban rendszeresen táncórákra és túrázni is járó, fiatal nő egyik barátnője, Renee Smith – aki még egy online adománygyűjtést is létrehozott neki a GoFundMe nevű oldalon – azt mesélte az amerikai portálnak,

hogy a balesete óta terápiára járó Weiss „igen magasra tette a lécet”, hiszen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy nap majd újra járni fog.

„Visszatértek az érzések a teste különböző részeibe, amit mindig hihetetlen hír hallani. Hamarosan pedig elhagyhatja az akut ellátást, és elkezdheti az ambuláns terápiát. Ez a következő átmenet egy újabb összetett lépés, és a családja aktívan készül is erre” – mondta a barátnő.

A június végén indított, online adománygyűjtő kampányhoz eddig több mint 1800 ember járult hozzá, akik a Weiss kezeléseire és felépülésére szánt 250 ezer dollárból – 88 millió forintból – már 163 ezer dollárt – 58 millió forintot – össze is dobtak a nemes cél érdekében.

„A múlt héten telt el két hónap a baleset óta, a közeli barátai pedig megálltak egy pillanatra, hogy elgondolkodjanak az elmúlt időszak eseményein és teljes szívükből értékeljék a közösséget, amely összefogott, hogy támogassa Abbyt és családját ebben az időszakban” – fejezte ki a Weiss család és a barátok háláját Smith.

„Igazán megható volt látni a közösség támogatását” – folytatta a barátnő, aki szerint Weiss édesanyja sem győz arról beszélni, hogy mennyire hálás azoknak az idegeneknek, akik a lányán akarnak segíteni.