Így lehet elkerülni, hogy kesztyű nélkül se kerüljön piszok a körmünk alá

A hasznos tippet Simon Akeroyd kertész osztotta meg.

Kertészkedés közben a legegyszerűbb, ha felhúzunk egy kesztyűt a kezünkre, amivel a bőrkeményedésektől és a körmünk alá beragadó kosztól is megkímélhetjük magunkat, azonban ennek tagadhatatlan hátránya, hogy szó szerint nem érezzük a földet, amit épp megmunkálni szándékozunk. Egy az Egyesült Királyságban élő kertész ennek elkerüléséhez adott tippet, ami a videóját látva valóban hatékonynak tűnik – írja a Mirror.

Simon Akeroyd amellett, hogy a közösségi médiában több százezres követőtáborának posztol hasznos tanácsokat a mesterségének űzéséről, a National Trust természetvédelmi szervezet főkertésze, valamint 30 kertészeti témával foglalkozó könyv szerzője. A férfi a legújabb, kézápolásra is külön gondot fordító videójában elárulja, szereti érezni a talajt a kezében, ám ez azzal jár, hogy utána alig tudja megtisztítani a kezét a körmei alá szorult piszoktól. Akeroyd megoldása, hogy a körmeit végigkarcolja egy szappanon, ami egy védőréteget képezve segít tisztán tartani a kezeit. A videóban működés közben is bemutatja a praktikát – először az látható, ahogy a szennyeződés beragad a körmei alá, majd az, hogyha a folyamatot megelőzi a szappanozással, ugyanez már nem történik meg.

@simonakeroydgardener How to avoid dirty fingers nails when gardening. I don’t like wearing gardening gloves and love feeling the soil in my hands. But the downside is dirty fingernails. However scratching your nails into a bar of soap creates a barrier and helps keep your finger nails clean. #growyourgroceries #gardeningtips ♬ Beautiful - Christina Aguilera