Céline Dion egykori közös fellépésükön készült fotóval emlékezett meg Alain Delonról

1996-ban duetteztek egy szilveszteri műsorban.

Vasárnap délelőtt lapunk is hírül adta, hogy 88 éves korában elhunyt Alain Delon. Három gyereke, AlainFabien, Anouchka és Anthony arról tájékoztatta az AFP hírügynökséget, hogy édesapjuk Douchyban található otthonában, békében hunyt el.

A színész előtt azóta politikusok, művészek rótták le tiszteletüket a közösségi oldalakon, nemrég pedig Céline Dion is megemlékezett Delonról, akivel 1996 decemberében duetteztek a Faites la fête című szilveszteri műsorban, melyet a France 2 csatorna sugárzott.

Filmszínben volt része az életünknek, és karizmája átlépte az álom és a valóság közötti határokat. Semmi sem állhatott ellen csábító tehetségének acélos tekintetével és elkényeztetett gyerekhez hasonló mosolyával. Szomorúan látom őt elmenni. A szavakat, melyeket a fülembe súgott, úgy fogom őrizni, mint egy dal idejére megosztott boldogságot

– fogalmazott közös fellépésükön készült fotójuk mellett az énekesnő, majd részvétét fejezte ki a színész családja és mindazok számára, akik szerették.

Nagyon szomorúan hallottam Alain Delon halálhírét. A francia filmművészet óriása volt, akinek a filmjei oly maradandó nyomot hagytak a világban. Életem végéig őrzöm azt a megtiszteltetést, hogy ő súgta a fülembe egy dal szövegét, és nagyon fog hiányozni

– zárta sorait Dion.

Kapcsolódó
Az elfelejthetetlen francia, aki új férfiideált is teremtett – Alain Delon élete képeken
Alain Delon a 20. század megkerülhetetlen filmsztárja volt: fontos hatása volt az európai filmművészetre, a mindig lesben álló bulvársajtót több évtizeden keresztül ellátta címlapokkal, s jelentős szerepe volt a mindenkori férfikép változására is. Felejthetetlen alakítások, egy nagyon kék szempár, nagy lánggal égő szerelmek és a Hollywoodba betörés örök vágya. Galéria.