Lyme-kórja miatt két hónapos antibiotikum-kúrát írtak elő Horváth Évának

Azt mondja, örül, hogy a fertőzött kullancs nem a kisfiát betegítette meg.

Horváth Éva a minap a közösségi oldalán adta hírül, hogy egy kullancs Lyme-kórral fertőzte meg. Mint írta, az elmúlt időszakban fejfájást és fáradékonyságot tapasztalt, majd a jellegzetes vörös foltot is felfedezte magán ott, ahonnan korábban eltávolított egy kullancsot.

Az egykori szépségkirálynő nemrég a korlátozott ideig elérhető Instagram-oldalán adott helyzetjelentést követőinek. Elmondása szerint konkrétan emlékszik, hogy július 7-én Noszvajon kirándult a család, ami után magából és a kisebbik fiából, Alexből is el kellett távolítania egy kullancsot.  A gyerek viszont másnap felfedezte, hogy édesanyja melle alatt is van egy vérszívó, ami ekkorra már megfertőzte őt.

Horváth bejelentkezésében kifejtette, hogy a korábbi tüneteit a nagy melegnek tudta be, így úgy véli, ha nem fedezte volna fel magán a bőrpírt a kullancs-csípés helyén, meglehet, hogy csak egy évvel később derült volna fény a betegségére.

Mi történik most? Antibiotikum-kúra. Én, aki igazán antibiotikum-ellenes vagyok, és ez a kúra kettő hónap lesz. Úgyhogy tök jó. És utána pedig bízzunk a legjobbakban, hogy nem jön elő semmilyen más mellékhatása ennek. Mert ugye ez a méreg még ott dolgozik az ember szervezetében.

A téma kapcsán emlékeztette követőit, hogy figyeljenek magukra, kiemelte továbbá, hogy szerinte a túrázásokhoz érdemes az adott térségnek megfelelő kullancs- vagy egyéb rovarriasztót beszerezni, mert noha rajtuk is volt ilyen szer a kiránduláson, azt még Balin vásárolták.

Ami a betegséget illeti, Horváth azt mondja, örül, hogy a Lyme-kórt hordozó vérszívó nem a fiát fertőzte meg.

Nem is tudnám elképzelni, hogy ő most két hónapig antibiotikumot szedjen.

Kapcsolódó
Horváth Éva: Lyme-kóros vagyok
Fáradékony volt az utóbbi időben: meglett a baj forrása.
Címkék: horváth éva