Rosszul használjuk a ventilátort egy tiktoker szerint, megmutatta a jó irányt

Sokan magukra irányítják a levegőt, vagy csak keringetik a szobában, az anyuka trükkjével viszont állítólag tartósan le tudjuk hűteni a helyiséget.

Tombol a hőség, és egy ideig nem is lesz változás. Ebben az időszakban nehéz kibírni otthon, ha valakinek nincs légkondícionáló berendezése vagy legalább egy ventilátora. Utóbbit sokféleképpen használják az emberek, egy tiktoker szerint viszont egy tuti módszer van, amivel tartósan le lehet győzni a hőséget otthon – írja a Mirror.

Az oldalon sophmac26 néven szereplő felhasználó elmondta, sokan magukra irányítják a ventilátort, hogy így hűtsék magukat, de szerinte irányt tévesztenek.

@sophmac26 #hotweather #hotweatherhack #lifehack #summervibes ♬ original sound - Sophmac26

Azt kell csinálni, hogy kinyitod az ablakot, és a ventilátort kifelé fordítod. Ez kifelé taszítja a forró levegőt, nem pedig a meleg levegőt keringeti a szobában

– mondta.

Az anyuka hozzátette, hogy a szobája érezhetően lehűlt ezzel a trükkel, sokkal kellemesebb hőmérséklet van, mint az lenni szokott.

A tiktoker az interneten talált rá a módszerre, azóta használja. Elmondása szerint nagyjából három és fél óra kell ahhoz, hogy érezhető legyen az eredmény.

A trükköt bemutató videót eddig több, mint 3,3 milliószor játszották le és több erzen szóltak hozzá. A kommentelők nagy részét meglepte a módszer, de sokan voltak olyanok, akik már használták ezt a trükköt, és szintén elégedettek voltak vele.

Gyerekkorom óta így csinálom. Nem tudom, hogy az emberek miért befelé fordítják, ha meg akarnak szabadulni a melegtől!

– írta egy kommentelő.

„Csináltam már ilyet, és percek alatt lehűti az egész helyiséget” – tette hozzá egy felhasználó, míg egy kommentelő azt írta a trükkről, hogy:

Már 10 éve csinálom ezt. Egy csoda.