Ezen a repülőgépen kiválaszthatják a nők, hogy férfi mellett szeretnének ülni vagy sem

Az IndiGo fapados légitársaság lehetőséget ad a nőknek, hogy az ellenkező nemtől távol foglaljanak helyet. Ez az opció a férfiak számára nem elérhető.

Az indiai fapados légitársaság, az IndiGo egy olyan foglalási rendszert tesztel, amely lehetőséget biztosít, hogy a női utasok távol ülhessenek a férfiaktól a járataikon – írja az Insider.

A cég vezérigazgatója, Pieter Elbers szerint a próbaüzemnek „nagyon nagyon” jó visszhangja volt a közösségi médiában, az IndiGo most azt vizsgálja, hogy az új rendszerrel sikerült-e növelni a női utasok számát.

A teszt májusban indult az IndiGo összes járatán, a cél az volt, hogy a női utasok jobban érezzék magukat.

A helyfoglalásnál a női ügyfelek számára rózsaszín színnel jelölték azokat az üléseket, ahol más nők foglalnak helyet, így az utasok el tudják dönteni, hogy férfi mellé akarnak ülni vagy sem.

Ez az opció a másik nem számára nem adott.

Elbers szerint ez az újítás az IndiGo 18 éves filozófiáját testesíti meg, miszerint minden utasuk számára biztosítani akarják, hogy a repülés problémamentes legyen.

Az Insider megjegyzi, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma egy utazással kapcsolatos ajánlójában külön kitért rá, hogy az utasok ne menjenek egyedül Indiába, „különösen, ha nők”.