Videón, ahogy két luxusjacht összeütközik, melyek együtt körülbelül 100 milliárd forintot érnek

Az egyik hajó Steve Jobs özvegyének a tulajdona, míg a másik Ricardo Salinas mexikói milliárdos vagyonának a részét képezi.

Két luxusjacht, melyek együttes értéke körülbelül 265 millió dollárt (közel 100 milliárd forint) ér, összeütközött Nápoly partjainál – írja a Daily Mail.

A személyi sérüléssel nem járó, azonban komoly anyagi kárt okozó balesetben a Venus névre keresztelt, Steve Jobs özvegyének, Powell Jobsnak a tulajdonában álló jármű, valamint a Lady Moura nevű, Ricardo Salinas mexikói milliárdos nevén található hajó ütközött össze. Mivel mindkét luxushajó lehorgonyzott a part közelében, így csak egy „karcolás” esett rajtuk, mikor az erős széllökések következtében egymásnak sodorták őket a hullámok, de a javításuk valószínűleg így is hatalmas összeget fog elnyelni. Salinas szerint a 140 millió dollár értékű Venus legénysége volt a hibás, és a közösségi médiában maga is megosztotta az esetről készült videót, hogy az emberek lássák, „még mindig vannak idióták a világon”, és értetlenségét fejezte ki, hogy a legénység miért nem vett észre egy akkora hajót, mint az övé, valamint felszólította követőit, vásároljanak Apple-termékeket, hogy segítsék a javítás költségeit.

A Venust még Steve Jobs tervezte Philippe Starck francia tervezővel együttműködve – aki a Daily Mail szerint arról híres, hogy a tulajdonában lévő dolgok és az általa eladott termékek a legapróbb részletekig tervezi meg. Az elegáns hajó alumíniumból készült, és minimalista dizájnnal rendelkezik, amely nagyjából 12 méter magas mennyezettel és hat egyforma méretű hálószobával rendelkezik.