„Ami megjelent róla, az nagyon kevés” – így emlékeztek meg Boros Lajosról Bochkorék rádióműsorában

Voga János olyan dolgokat is elárult néhai kollégájáról, amit kevesen tudtak róla.

Csütörtökön, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője. 77 éves volt.

Boros éveken át vezetett reggeli rádióműsort Bochkor Gáborral és Voga Jánossal, ami egykor az ország leghallgatottabbja volt. Voga a jelenleg a Retro Rádión futó Bochkor című rádióműsor rendszeres vendége. Pénteken, Boros Lajos halálának másnapján is meghívták, hogy meséljen a néhai rádiósról, akit ötven éve ismert.

Ami megjelent róla, az nagyon kevés. Ő az utolsó nagy magyar polihisztor volt

– mondta Voga, majd felidézte, hogy Boros volt az, aki miután szerepelt a Ki mit tud?-ban, összefogta a városi zenészeket, majd egy évtizeden át járta velük az országot. Szerinte amelyik zenekar befutott, az nagyrészt Borosnak köszönhette a sikert.

Voga további példákat is hozott néhai kollégája sokoldalúságára. Mint elmondta, nem sokan tudják, de Boros Lajos zenés színdarabokat és rádiójátékokat is írt, melyekben olyan élvonalbeli nagy színészek játszottak, mint például Garas Dezső. Lemezkiadónál dolgozott, ő egyengette többek között a Republic, a Z’Zi Labor, és a Hevesi Tamás féle Névtelen Nulla együttesek útját. Még videójátékot is készítettek közösen, aminek segítségével gitározni lehetett tanulni.

Voga János, aki az utóbbi években közös podcastműsort készített Boros Lajossal és napi hét órát beszélgetett vele kötetlenül, arról is beszélt, hogy múlt éjjel nem tudott elaludni, és azóta is egyre erősebben törnek rá az emlékek.

Remélem, hogy szép útja lesz ezután is. Már megint előttünk jár, fene egye meg! Majd mindjárt megyünk utána.

Bochkor mai adását Lovász László egyedül vezeti, Bochkor Gábor egyéb elfoglaltságai miatt nincs jelen a stúdióban.

A rádióműsor készítői a csütörtök esti órákban egy Facebookon megosztott fotóval búcsúztak el Boros Lajostól, a 24.hu-n pedig galériát készítettünk a rádiós pályájáról.

Kapcsolódó