Stohl András: Európa a világ Rózsadombja

A műsorvezető azt mondja, sok mindent átértékelt, miután az Ázsia Expresszben versenyezve megtapasztalta, hogyan élnek az emberek a Fülöp-szigeteken.

Márciusban derült ki, idén mely hazai hírességek versenyeznek majd az Ázsia Expresszben. A kalandreality – amit már leforgattak – ezúttal a Fülöp-szigeteken kezdődött, majd Tajvanban ért véget.

A műsor idei évadában Stohl András is szerepelt, Till Attila volt a társa a versenyen. Előbbi nemrég a TV2 Titkok Ramónával című podcast vendégeként beszélt arról, hogy az Ázsia Expressz sokkal keményebb volt, mint amilyenre számítottak.

Ha nem a Tilla a társam, akkor nem tudtam volna végigcsinálni szerintem. Iszonyatosan sokat segített az állandó optimizmusa, a hihetetlen képei, hogy miket lát meg egy szituációban. Elképesztő fickó

– méltatta kollégáját Stohl, aki szerint senki nem azt a Tillát ismeri, amilyen ő valójában.

Ő nem egy ilyen bohókás fickó, aki csak úgy van a világban, hanem ő egy iszonyatosan értelmes és nagyon összetett fickó.

Mint mondta, a műsorvezető nagyon sokat segített neki például azzal, hogy sokat beszélt, így amikor ő már túl fáradt volt, Tilla volt az, aki szállást intézett kettejüknek.

A forgatásról Stohl a felesége szerint új emberként tért haza, amivel ő is egyetért, sok mindent átértékelt ugyanis azután, hogy megtapasztalta, milyen körülmények uralkodnak a Fülöp-szigeteken.

Nem tudjuk, hogy hol élünk. Fogalmunk sincs, hogy milyen… Európa a világ Rózsadombja. (…) Leszálltunk Manilában, ami egy 12, vagy 10 milliós város. Város! Tehát annyian élnek a városban, mint Magyarországon. Ahol nyolcmillióan élnek az utcán. Ahol a kéthónapos gyerek a betonon fekszik, és teljesen normális dolog, hogy ott folyik a kis orra és átlépnek fölötte. Annyian vannak, hogy az elmondhatatlan. Mi elindultunk ugye észak felé, de nem a turistaparadicsomba, hanem magában a Fülöp-szigeteken, az egy szem főúton, és annak mentén városokba mentünk be. Mi mindent láttunk. Illetve azt láttuk, ahogy ők élnek. Az valami egészen megdöbbentő.

Stohl a beszélgetés során azt is megosztotta, hogy tüdőgyulladással, fizikailag és mentálisan is nagyon elfáradva tért haza a forgatásról, ami után négy napig csak „nézett kifelé”.

Azt néztem, hogy de jó, hogy itt nincs egy autógumi, hogy nem áll ki a kerítésből egy betonvas. Hogy rendezettek a dolgok. Hogy az nem dugó, ami itt van. Én olyan nyugodtan ültem az autóban egy hétig. Nagyon vicces volt

– emlékezett vissza a műsorvezető, aki az adásban egyebek mellett arról is mesélt, hogyan élte meg, amikor annak idején börtönbe kellett vonulnia.

Kapcsolódó