Keresztes Ildikó az agydaganat-diagnózisáról: Akkor én úgy magamban el is temettem magam

Betegsége hatására több ponton is változtatott a világszemléletén.

Keresztes Ildikó tavasszal a Nők Lapjának beszélt először arról, hogy megműtötték, miután daganatot találtak az agyában. Többnapos rosszullét után vitte kórházba egy barátnője, ahol az utolsó pillanatban csináltak egy agyi CT-t, ekkor fedezték fel a háromcentis tumort a homloka mögött. Mivel nem lehetett tudni, tovább nő-e, aminek hatására a páciens például megvakulhat vagy lebénulhat, elkerülhetetlen volt a műtét.

Az énekesnő nemrég a Tények Plusz stábjának nyilatkozott a betegségéről és a felépüléséről, melyeknek hatására belátta, hogy változtatnia kell az életén.

Mint mondta, amikor közölték vele, hogy agydaganata van, teljesen kétségbeesett.

Hát akkor én teljesen lementem az agyamról. Már úgy magamban el is temettem magam, már elhelyeztem az anyámat, a kutyámat, a szeretteimet, a mindent. Azt mondtam, ha a Jósisten így akarja, hát akkor így lesz.

Később kiderült, hogy a tumor jóindulatú, a műtétre viszont mindenképp sort kellett keríteni, hogy a daganat esetleges növekedése ne veszélyeztesse az énekesnő egészségét.

A beavatkozásra viszont heteket kellett várnia. Eközben színházi premierje is volt, és az operáció időpontja is tolódott. Keresztes azt mondja, talán ez volt élete legstresszesebb időszaka, amit rosszul viselt.

Valahogy úgy voltam vele, hogy egyre inkább tudatosítanom kell magamban, hogy ez ugyanolyan normális dolog, mint hogy élünk, csak az ember ezzel nem szeret foglalkozni, mert ki szeret foglalkozni az elmúlással? Igen, ez az egy dolog, ami visszafordíthatatlan, ezzel nem tudsz mit csinálni.

Párszor Erdélybe is hazamenekült, hogy elfoglalja magát mással, majd ahogyan fogalmaz, a pánik után jött a következő etap:

Amikor azt mondtam, hogy azzal én nem fogok jót tenni sem az egészségemnek, sem magamnak, hogyha nem bízom abban, hogy szeret a Jóisten, profi kezekben vagyok, és hogy nekem meg kell gyógyulni.

A történtek hatására elhatározta, hogy a jövőben gyakrabban fordul majd orvoshoz, és minél több szűrővizsgálaton részt vesz, hiszen így így sok minden megelőzhető.

Azt gondoltam, hogyha idén már a 60. szülinapomra nem lehet se önálló estem, se koncertem, mert ugye nem érzem még magam úgy, hogy dolgozzak, ezért azt gondoltam, hogy akkor ezt adom magamnak szülinapomra, hogy meg merem azt tenni, hogy több hónapokon keresztül kiszállok az úgynevezett mókuskerékből

– árulta el az énekesnő, aki a pihenője előtt úgy érezte, már teljesen kiégett a munkájában, karrierje mellett pedig a feltöltődésre sem engedett magának elegendő időt.

Hozzátette, az elmúlt hónapok – a pihenés és a stresszmentes élet – hatására egy teljesen új Keresztes Ildikó született. Ráébredt továbbá arra, hogy az egészségnél nincs fontosabb, és megtanulta értékelni a mindennapok apró örömeit, akár azt, hogy kisüt a nap.

Túl szigorú voltam magammal, túl maximalista, túl sok elvárásom volt bizonyos szituációkban. Bizonyos szituációkban meg teljesen bohém, szétesett művészpalánta voltam. Most talán tudatosabb vagyok, és valóban nagyon-nagyon szeretem azt a Keresztest, aki most itt ül.

Mint mondja, sokkal jobb így léteznie, azt érzi ugyanis, hogyha ő pozitív és jól érzi magát a bőrében, akkor a környezetéből is ezt vonzza be.

Azt üzenem nőtársaimnak, hogy nemhogy leírják magukat 40 fölött, hanem inkább pont az ellenkezője van. Már bölcsek vagyunk, tudjuk, mit akarunk, nem rinyálunk össze-vissza, nem hisztizünk, persze nyilván vannak kivételek.

A riport végén az énekesnő arról is beszámolt, hogy évek óta szeretne már összerakni egy, az életéről szóló önálló estet, visszaveszi majd a betegsége miatt leadott szerepeit, emellett pedig számos koncertfeladat vár rá, és egy új dallal is szeretne kijönni ősszel.

Kapcsolódó
Keresztes Ildikót megműtötték, miután daganatot találtak az agyában
Az énekesnő először beszélt a betegségéről.
Címkék: keresztes ildikó