A börtönőrnő, akit szex közben vettek videóra egy fogvatartottal, elmondta, miért csinálta

Óriási botrányt kavart június végén Angliában egy a közösségi portálokon terjedő videó, melyen egy egyenruhás börtönőrnő látható szex közben egy fogvatartottal. A felvételen látható Linda De Sousa Abreu azt mondja, megzsarolták.

Június végén vírusként kezdett terjedni a közösségi médiában egy videó, melyen egy egyenruhás nő egy elítélttel közösül egy cellában. Az aktust a férfi cellatársa rögzítette egy mobiltelefonnal. Mint korábban írtuk, a felvételen látható nőt azonnal elbocsátották az állásából és közhivatali kötelezettségszegés miatt eljárás indult ellene.

Azóta kiderült, hogy a videón Linda De Sousa Abreu, 30 éves férjezett volt börtönőrnő és a betörésért elítélt Linton Weirich látható. A nő a bíróságon azt mondta, azért ment bele a szexvideó elkészítésébe, mert Weirich és a társai azzal zsarolták, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy amatőr pornós karrierbe kezdett. Hozzátette a botrány hatására megváltozott az élete, mert rátalált Istenre – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A volt börtönőrnő egyik barátja név nélkül nyilatkozva azt mondta, hogy rengeteg érdekes részlet fog még kiderülni ügyről, miután De Sousa Abreut novemberben elítélik. A barát azt mondja, a fogvatartottak a valamiképpen hozzáfértek a börtönőrnő összes személyes adatához és sokáig tartották hatalmas pszichés nyomás alatt.

Az angol mellett portugál állampolgársággal is rendelkező De Sousa Abreu továbbra is együtt van a férjével, akivel egy közös gyermeket nevelnek és komolyan dolgoznak a házasságuk megmentésén.