Az OnlyFans tartja életben az új-zélandi evezős olimpiai álmait

Számos sportoló olimpiai álmait finanszírozzák szponzorok, az új-zélandi Robbie Manson azonban alternatív megoldást keresett.

Az előfizetéses, leginkább erotikus, illetve pornográf tartalmak megosztására használt OnlyFans-en keresett pénzből finanszírozta olimpiai felkészülését az új-zélandi Robbie Mansonírja az NBC News.

A 34 éves, vállaltan meleg evezős azt mondja, az online platformon nagyjából a kétszeresét keresi meg annak, amennyi a sportból összejön neki. Példaképe Matthew Mitchum ausztrál műugró, a sporttörténelem első vállaltan meleg olimpiai bajnoka, aki 2008-ban, Pekingben nyert aranyérmet.

„Azt gondoltam, ha belevágok, mindenkinek nyíltan kell beszélnem erről és minden reklám jó reklám. Mivel meleg vagyok, megvan a követőbázisom, rájuk támaszkodhatom. Nem állítom, hogy ez bárki számára megfelelő út lenne, de más sportolók számára is lehet benne lehetőség” – mondja Manson.

Bár hazája evezős szövetsége támogatja Mansont a felkészülésben, a sportoló azt mondja, szüksége volt még egy bevételi forrásra, az evezésben pedig csak a legnagyobb sztárok juthatnak elegendő szponzorpénzhez. A szövetség tud Manson jelenlétéről az OnlyFans-en, de nincs vele gondjuk.

A tartalmairól Manson annyit árult el, hogy nem mutat meg magából túl sokat, leginkább művészi aktokat oszt meg követőivel, illetve a mindennapjairól mesél nekik. A párizsi olimpián Manson hatodik helyezést ért el Jordan Perryvel a férfi kétpárevezősök versenyén.