Kaszás Géza a Receptklub egykori forgatási helyszínéről: A rossznyelvek szerint hullaház volt előtte

Valószínűleg a körülmények miatt mondott fel Kovács Lázár elődje is.

Az 1998-tól tíz éven keresztül futó Receptklub nemcsak az RTL Klub, de a magyar televíziózás legsikeresebb gasztronómiai műsora is volt annak idején. Az első adásokat Balázs Péter színművésszel és fiával, Balázs Bencével vették fel, őket váltotta egy évvel később Horváth Rozi fűszerész és Kaszás Géza színész. Utóbbi a Palikék Világa Hová tűnt? című műsorában mesélt a műsorról.

Mint elmondta, mikor először megkapta a felkérést a csatornától, még nem tudott főzni, mégis elvállalta a műsorvezetést. Az első forgatási helyszín egy kórházban volt, nem éppen stúdiókörnyezetben.

A Honvédkórháznak volt egy ilyen elég érdekes terme, ami a rossznyelvek szerint hullaház volt előtte. Nagyon guszta egy ilyen gasztronómiai műsorhoz, nem? Egy lepedő volt a fejünk és a díszletkonyha felé kifeszítve, mert mindig omlott a vakolat, és hogy az ne konkrétan a lecsóba essen bele. Tehát ilyen körülmények között ment ez a dolog. Aztán elindult a műsor önálló élete, kicserélődtek a producerek, mentünk tovább, és Rozinak elege lett a körülményekből, valószínűleg. Aztán castingoltunk…

– elevenítette fel Kaszás, majd rátért arra, hogyan választották ki mellé Kovács Lázárt 2000-ben.

Magyarország legjobb séfjei jöttek, de ők mind azért jöttek, hogy az amatőr csávónak megmutassák, hogy ők mennyivel jobb szakácsok. És ezzel el is cseszték a castingot, úgy, ahogy volt. Mert nem műsort csináltak, hanem bemutatták, hogy ők mekkora séfek. És akkor jött egy fiatal srác, aki köszönt, kérdezett; egy teljesen más világ volt, ami megnyílt kettőnk között. Teljesen egyértelművé vált, hogy nagyon egy húron pendülünk, és létrejött ez a civakodós, de szeretetből fakadó húzós műsor. Lázár hozta a szakmát, aminek akkor már bőven birtokában volt, én meg hoztam azt, amit én tudtam. Tudtam beszélni és nagyon lelkiismeretes voltam, mert minden egyes ételre felkészültem.

Kaszás Géza a beszélgetés során azt is elmondta, sokáig hívták még tévéműsorokba, de szinte mindenre nemet mondott, már csak azért is, mert nem szeretné, ha a gyerekei bármi rosszat látnának róla utólag. Azóta sem bánta meg, hogy annak idején így döntött.