Schobert Norbi elmondta, volt rendőrtisztként mit gondol a kisgyereket felrúgó karatemesterről

Szerinte „flúgos a csávó”.

A héten nagy felháborodást keltett az a nyilvánosságra került videó, ami a szolnoki kalandpark egyik biztonsági kamerája rögzített, és amin az látható, ahogy egy kísérő akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A bántalmazás közvetlen előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a felvétel alapján gyermekbántalmazás miatt feljelentést tett, a Szolnoki Rendőrkapitányság pedig ismeretlen tettes ellen garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

Később kiderült, hogy egy nagykátai férfi, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt az elkövető, aki a történtek után bocsánatot kért, és minden tisztségéről lemondott, mert „méltatlanná vált azok betöltésére”. A Magyar Karate Szakszövetség fegyelmi eljárást indított ellene.

A pénteki Mokkában Schobert Norbertet mint apát és sportolót kérdezték arról, mit gondol az esetről. A fitneszedző rögtön helyesbített, hogy inkább volt rendőrtisztként nyilatkozna először. Idézte a Büntető Törvénykönyv vonatkozó bekezdését, majd kijelentette: szerinte nem garázdaságként kéne kezelni az ügyet.

Az, hogy egy karatemester rárúg egy 23 kilós gyerekre, szerintem védtelen személy ellen súlyos testi sértés kísérlete. Belehalhatott volna a kisfiú, és ő segítséget sem nyújtott neki, nem is foglalkozott vele. Ha én ekkor még százados lettem volna, ezt az embert őrizetbe vettem volna. Először is egy elmeorvosi megfigyelésre vittem volna, mert tuti, hogy flúgos a csávó, és utána mindenképp letartóztatom

– mondta el Schobert, majd arra is kitért, hogyan reagált volna a történtekre, ha az a saját gyerekével történik. Mint mondta, nem tudna megverni egy három danos karatemestert, de egy fém baseballütővel „eltörte volna mindkét térdét”, és azt várná, hogy van büntetőjogi következménye a sztorinak.

A minap Szabó Zsófi is kifejtette véleményét a gyerekbántalmazás kapcsán:

Kapcsolódó
Szabó Zsófi a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú esetéről: Édesanyaként mélységesen felháborít és megrendít
A műsorvezető posztjában hangsúlyozta: nem mehet el senki az ilyen tettek mellett.