Levélben kértek bocsánatot a világ legkedvesebb fagyiszobor-tolvajai

Véletlenül lopták el a glasgow-i kávézó előtt álló alkotást.

Néhány héttel ezelőtt egy glasgow-i kávézó előtt álló tölcséres vaníliafagylaltot ábrázoló dísztárgy szinte nyomtalanul eltűnt, mindössze a fagyit díszítő barna csokirudat hagyva maga után – írja a Sky News.

A dekorációs tárgy mintegy 40 éve díszítette a Langside Cafe előtti utcafrontot, és tulajdonosa bízott benne, hogy valahogy mégis visszakerül hozzájuk a 80-as évekből származó darab. Voltak régebbi szobraik is, amelyek az elmúlt években eltűntek, ezért Isabell Graham, aki hat éve vezeti a vállalkozást, egy idő feladta a reményt, és elkezdett új fagyiszobrok után nézelődni. Miután kiderült számára, hogy ezek ára 500-600 font (több mint 200 ezer forint) körül mozog, azt gondolta, ez nagyon sok pénz, és kiírta Instagramra a történteket – következő reggel pedig besétált a munkahelyére, és ott találta a hatalmas műfagyit egy bocsánatkérő levél kíséretében, amiben a következőt olvasta:

Kedves Langside Cafe,

a fagylaltot a szemetes mellett találtuk meg, amiről hiányzott az ostya, és azt hittük, hogy kidobták. Nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy nem okoztunk túl nagy bajt.

Kérlek, bocsáss meg nekünk,

Szeretettel,

Egy teljesen olvadozó pár