Úgy rúgták ki a fiatal párt a reptérről egy apró hiba miatt, mintha „bűnözők lennének”

Már épp felszálltak volna a gépre, amikor észlelték a hibát.

Egy brit pár Angliából Spanyolországba utazott volna nyaralni, és már szinte egyik lábukkal a gép fedélzetén álltak, mikor a biztonsági szolgálat emberei kivezették őket a reptérről – írja a LadBible.

Rory Allen és Nina Wilkins Costa Bravába indultak volna az East Midlands repülőtérről, ahol első útjuk a Ryanair check-in pultjához vezetett. Ott mindent rendben találtak, a biztonsági ellenőrzésen is hiba nélkül átmentek, és már csak arra vártak, hogy az utolsó ellenőrzés után felengedjék őket a járatukra. Mikor a beszállókapunál ellenőrizték Nina Wilkins útlevelét, közölték a nővel, hogy így nem engedhetik fel a gépre, majd elkísérték őket felvenni a poggyászaikat, és állításuk szerint úgy kísérték ki őket a reptérről, mintha bűnözők lennének.  A problémát az jelentette, hogy Wilkins útlevelének csücskében volt egy folt, ami a Ryanair személyzete szerint már sérülésnek minősült, hiába, hogy minden adat tisztán látszott rajta, és idén már utaztak ugyanezt az okmányt használva. A nő ezt hallva összetört, sírni és pánikolni kezdett, mire közölték velük, hogy a Jet2 járataira felengedik őket így is.

Nem értem, hogy egy légitársaság hogyan teheti ezt meg, míg egy másik nem. Egyszerűen értetlenül állok

– osztotta meg Wilkins.

Bár végül sikerült eljutniuk Spanyolországba, a plusz repülőjegyekért 260 fontot (120 ezer forint) fizettek, valamint további 70 fontot (körülbelül 32 ezer forint) a szálláshelyüknek, amiért késve érkeztek meg. A Ryanair szóvivője szerint a személyzet helyesen járt el, hiszen „minden utastól megköveteli, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően utazásra érvényes legyen”.