Molnár Áron: Undorítóak, akik a hazug propagandát terjesztik egy gyerekkórház lebombázásával kapcsolatban

Nem tetszik neki, amit néhány magyar médiumban lát.

Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van.

Ukrajna legnagyobb gyermekkórházát valószínűleg közvetlenül egy orosz rakéta találta el hétfőn – állapította meg az ENSZ, nem sokkal az után, hogy a NATO részben a brutális támadásból kifolyólag ígéretet tett az ukrán légvédelem megerősítésére. Oroszország azóta többször is tagadta, hogy a kórház az ukrán fővárosra mért kiterjedt csapás célpontja volt, és bizonyíték nélkül azt állították, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozta a robbanást.

Rácz András Oroszország-szakértő például azt írta: „A kijevi gyerekkórházat orosz H-101-es robotrepülőgép találta el, bármit is hazudik Moszkva (és a magyar kormánymédia). Két nappal a támadás után már teljesen biztos, amit az első pillanattól sejteni lehetett: a kijevi Ohmatdit gyerekkórházat orosz robotrepülőgép találta el, konkrétan egy H-101-es.”

A kormányközeli média kritikával illetését Molnár Áron is folytatta, aki saját Instagramján úgy fogalmazott:

Az orosz dezinformációs híreket terjeszti a kormányközeli média a lebombázott kijevi gyerekkórházzal kapcsolatban. Undorító. Bennem ezek a férgek felé semmilyen tolerancia nincs. Undorítóak vagytok egytől egyig, akik a hazug propagandát terjesztitek egy gyerekkórház lebombázásával kapcsolatban

– írta kissé indulatos hangvételű sztorijában a színész.