Kis híján háztüzet okozott egy kutya, miután véletlenül bekapcsolta a tűzhelyet – videó

Végül sem a háznak, sem tulajdonosának, sem az állatnak nem lett baja.

Kis híján komoly tüzet okozott egy kutya Colorado Springsben – írja az ABC. A történtekről a helyi tűzoltóság tett közzé egy videót.

A felvételen látható, a kutya felkapaszkodott a tűzhelyre a konyhában, majd miután nem talált semmi ennivalót, máshol keresgélt inkább. Közben viszont véletlenül bekapcsolta a sütőt.

A tűzhelyen több doboz is volt, amelyek lángra kaptak, a nagyobb tüzet végül az Apple HomePod-nak köszönhetően sikerült megelőzni – az okoseszköz vészjelzést küldött a túlmelegedést észlelve. Ahogy a háztulajdonos megkapta a riasztást, lerohant és időben sikerült megfékeznie a lángokat.

A tűzoltóság azt írta, hogy az incidens június 26-án kora reggel történt, a közlemény szerint hamar kiérkeztek, de már nem kellett közbeavatkozniuk. A tulajdonost kórházba szállították, hogy megvizsgálják, füstmérgezést kapott-e. Végül azt közölték, hogy sem neki, sem a háznak nem lett semmi baja, ahogy a kutyának sem.

Ez jó emlékeztető arra, hogy mindig legyenek működő füstjelzők minden hálószobán, belül és kívül, valamint minden emeleten, és ügyeljenek arra, hogy minden éghető anyag távol legyen a tűzhelytől/sütőtől!

– közölte a tűzoltóság.