Galambos Lajost kikezdték a börtönben: Gyakran hallottam bent a Kell egy kis áramszünet című dalt

432 napot töltött a rácsok mögött, spanyolul is tanulni kezdett.

Néhány napja szabadult a baracskai börtönből Galambos Lajos: nyomkövetővel a lábán, de már otthonában töltheti le büntetési hátralévő részét 2025 áprilisáig. Az RTL kamerái elé állt, az interjú csütörtök este került adásba. Galambos ebben arról beszélt – nyomkövetővel a lábán –, hogy más ember lett a rácsok mögött, elsősorban nyugodtabb.

Nem akartam ebből cirkuszt, népünnepélyt csinálni

– utalt a szabadulására a trombitaművész, a börtön kapujához ugyanis csak két fia jött érte, ráadásul a hajnali órákban.

432 napot töltött a rácsok mögött, elkezdett például spanyolul is tanulni.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megtörtént. Az első hónapok nehezek voltak, azt követően pszichológushoz is jártam. Volt bennem egy nagy szégyenérzet. (…) Abban a kis cellámban, mint egy szerzetes, úgy éltem. Belsőépítészetet tanultam, könyveket kértem be, rajzolgattam, légző gyakorlatokat végeztem, tornáztam – megvolt a napirendem, nem unatkoztam.

Gyerekeitől azt kérte, ne látogassák őt. Nem azért, mert nem akarta látni őket, de olyan lelkiállapotban volt, hogy visszazuhant volna a találkozástól.

Elmondása alapján nem volt népszerű a börtönben:

Gyakran hallottam a Kell egy kis áramszünet című dalt. Vagy hogy biztos van közöm Zámbó Jimmy halálához. Erre mit tudsz mondani? Nem is szólaltam meg, de mondták, nagyon nagyképű vagyok.

A zenész szerint Komárom-Esztergom Vármegyében bárhová mehet heti háromszor, meghatározott időben, amikor az életviteléhez szükséges teendőit intézheti.

Látogatókat fogadhat otthon, de nem igazán szeretne.